Nema više zlata i crvenih cipela
0
Kako je papa Franjo promijenio modu u Vatikanu
Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pravi čovjek na pravom mjestu! Poštujem ga iako sam musliman. Ovakvi vjernici trebaju biti, skromni i ponizni. To su ljudi kojima je vjera u srcu, a ne na jeziku. A ne ko onaj naš sandžački babo ef. Zukor.lić koji je kupio armadu blindiranih BMW X5-ica.
mogle bi se naše hodže ugledati na papu
Zao mi je ovog pape ako je zaista skroman, ali ja bih radije da me otruju nego da nastavim tamo gdje su svi njegovi prethodnici pogriješili... Treba se oduprijeti silama tame, a ako on to ne može, onda nam i ne treba...onda nam ni jedna religija ne treba... ISTINA će pobjediti-mora
Dok novi papa i Vatikan iz svojih podruma i biblioteka ne vrate narodu njegovo blago i pravu historiju i artefakte koji su sakriveni i pokradeni, ja nikome od njih ništa ne vjerujem... a posebno dok silno bogatstvo i silno zlato ne podjele sa sirotinjom. Bljak
Mozda crkva postane opet ono sto treba da bude. Hvala Bogu.
Na stranu to sto novi papa mozda uistinu i jeste skroman covjek, ne mogu se oteti utisku da se vrlo pazljivo pokusava izgraditi njegov imidz u javnosti, poput nekog celebrityja je sa svim tim medijskim natpisima koji ga pokusavaju predstaviti kao nekog superheroja koji ce biti potpuno drugaciji od onog prije njega. Podsjeca me na ono kad je Obama bio izabran prvi put pa su se mediji slomili da ga predstave kao nekog ko ce biti totalno drugaciji od Busha. Sada 5 godina nakon toga vidimo kako za prosjecnog Amera i nema neke prevelike razlike izmedju Busha i Obame, zive kako su i prije zivjeli, tako ni za prosjecnog katolika 5 godina nakon ovoga nece biti neke prevelike razlike izmedju Benedicta i Franje, zivjece kako su zivjeli i do sad. Bas kako se ni americka politika ne mijenja preko noci tako ni jedan papa nece promijeniti Vatikan, nosio on crvene ili crne cipele, zeljezni ili zlatni krst.
postupci novog pape su za svaku pohvalu... covjek je i do sada bio skorman, sto se vidi po cinjenici da je na konklave dosao u poderanim cipelama... nije to marketinski trik... skroman je u onoj mjeri u kojoj to moze biti... ukidanje racuna i podjela para sirotinji je nesto sto papa sam ne moze pokrenut'... prije ce ga otrovat', nego dopustit' da se tako nesto desi... reforma crkve, ako bude prihvacena je mukotrpan proces koji moze donijeti promjene u narednih nekoliko desetljeca, za godinu dvije sigurno ne moze...
Pa zar još uvijek vjerujete u boga ????
nezavisno o mom mišljenju o crkvi i religiji uopšte, ovaj čovjek mi se sve više sviđa. Neko je rekao ovdje da Vatikan lezi na krvlju natopljenom novcu i da je stoga ovo licemjerje... to je kao da kazes da je licemjer lik koji postane predsjednik npr. SAD i želi da je pretvori u socijalističku republiku. Zašto bi bio licemjer? Nije on kriv za vjekove zla prije!!!
religija je zlo.
to papa, ljubim te u k,u,r,a,c!!!
Gonite se vise u pm sa kradjom nikova,yebo vas onaj ko vam daje lajkove,kreteni i jedni i drugi. Sve sami dziberi...
Jes, jes, prob'o sam se ja postavit na čelo one firme Immobiliare, ali ne dadoše dušmani :D:D:D
U modi je poniznost?! Sta je ovo, ova kriza zahvatila i Vatikan izgleda. Papa pokusava smanjiti troskove najvece firme na svijetu.
samo dok ih okrenem polahko,ako Bog da,dogodine sviju prevodim na Islam
Je li to Merkel zeli i njih da oporezuje? Hahahaha
Njega su zvali "Crni Papa" I to crno na sebi simbolizira Isusovce ,tako svaki papa nesto nosi sto obiljezava njegovu "crkvu" ;)