Brojne reakcije
14

Jessica Simpson se nakon gubitka 45 kilograma našla na udaru kritika: Zašto se i dalje fotošopiraš?

I. S.
Foto: Instagram/jessicasimsponstyle
Foto: Instagram/jessicasimsponstyle
Jessica Simspon je nakon velike fizičke transformacije pozirala na plaži u okviru nove kampanje svog brenda. No, našla se na udaru kritika.

Fotografisala se u bijeloj majici i šorcu. Izgled je upotpunila jednostavnom šminkom i nakitom. No, mnogima smeta to što je očigledno u Photohsopu "sredila" kožu.

"Pokušavaš promovisati samoga sebe, ali uporno radiš suprotno", "Nažalost, nikome ne možeš poslužiti kao dobar primjer", "Zašto se i dalje fotošopiraš?", neki su od komentara koje je dobila na društvenim mrežama.

Kao što je poznato, ona se ranije borila s pretilošću jer je bila ovisna o alkoholu i tabletama. Donijela je odluku da preokrene život te je ubrzo smršala 54 kilograma. U intervjuu iz 2021. godine je kazala da je se u međuvremenu prestala vagati.

Također je navela da su komentari na račun njene kilaže bili povod da pokrene vlastiti brend pod nazivom The Jessica Simpson Collection.

"Svi će stalno pričati o mojoj kilaži pa sam odlučila početi zarađivati od toga i kreirati modni brend čiji je fokus na prihvatanju samog sebe", ispričala je.

Priznala je da su joj ranije negativni komentari mnogo smetali i da je robovala standardima.