Prva kampanja naredne godine
2

Jennifer Lawrence novo lice Diora

Klix.ba
Jennifer Lawrence (Foto: AFP)
Jennifer Lawrence (Foto: AFP)
Glumica Jennifer Lawrence je postala novo lice francuske modne kuće Miss Dior. Njen prvi angažman za ovu modnu kuću će biti promocija linije torbi u martu 2013. godine. Lawrence će zamijeniti glumicu Milu Kunis, koja je trenutno lice Diora.

"Uvijek sam sanjala da predstavljam prepoznatljiv brend koji se povezuje sa kvalitetnom modom", rekla je Lawrence za WWD.

Iako je priznala da ne ulaže mnogo truda u izbor odjeće za crvene tepihe, Lawrence je rekla da je skoro nemoguće biti u filmskoj industriji a da se dođe u neki kontakt sa svijetom mode.

Dvadesetdvogodišnja glumica se nedavno fotografisala i za naslovnicu magazina Vogue.

Lawrence je postala poznata nakon uloge Ree Dolly u filmu "Winter's Bane", za koju je bila nominovana i za Oscara. Ipak, najveću slavu je stekla ulogom Katniss Everdeen u filmu "The Hunger Games".

Ona je prva poznata osoba koja je potpisala ugovor sa Diorom nakon što je u aprilu ove godine kontrolu nad kompanijom preuzeo Raf Simons.

"Kao i svi ostali, Jennifer Lawrence sam primijetio nakon uloga u akcionim filmovima. Bio sam zapanjen njenim performansom. Njena mladost i klasična ljepota, njen karakter i kompleksnost su unikatni", rekao je Simons.