Ne želi se izgladnjivati
0

Jennifer Lawrence: Ja sam u Hollywoodu gojazna

Klix.ba
Jennifer Lawrence (Foto: Arhiv/AFP)
Jennifer Lawrence (Foto: Arhiv/AFP)
Glumica Jennifer Lawrence, poznata po ulozi Katniss u filmu "Hunger Games", je za magazin Elle govorila o tome kako gleda na svoje tijelo.

Lawrence je sebe prema standardima kakvi vladaju u Hollywoodu opisala kao gojaznu.

Kada je u martu prikazan film "Hunger Games", mnogi kritičari su zamjerali glumici zbog činjenice da u filmu ne izgleda izgladnjelo.

"Prije nekoliko godina je Lawrence možda izgledala dovoljno gladno da igra ulogu Katniss, ali sada kada joj je 21 godina, njena zavodnička, ženstvena figura od nje pravi jako loš izbor za ulogu u filmu koji se fokusira na ljude koje izgladnjuju kako bi ih kontrolisali", pisao je New York Times.

Međutim, te kritike nisu mnogo pogodile Jennifer Lawrence. "Prema Hollywoodskim standardima, ja sam gojazna. Smatraju me debelom glumicom", rekla je Lawrence.

Kako kaže glumica, sve kritike na račun njene tjelesne težine joj ne znače mnogo. "Nikada se neću izgladnjivati za ulogu. Ne želim da djevojčice misle kako moraju preskakati obroke ukoliko žele izgledati kao Katniss. Ja sam pokušala da ojačam svoje tijelo za tu ulogu i da izgledam kao spremna za sve izazove. Nisam željela da budem mršava i neuhranjena. Ja ću biti jednina glumica za koju se nikada neće širiti glasine o anoreksiji", kazala je Lawrence.