Novi trendovi
185

Izgledaju li muškarci u helankama muževno?

Klix.ba
Kada ugledaju muškarca u helankama većina ljudi pomisli da je riječ o osobi koja se bavi baletom ili o nekom ko radi u produkciji filma Robin Hood ili Merry Man. Ali ta percepcija bi se mogla promijeniti u 2013. godini jer će upravo helanke biti jedan od glavnih modnih trendova namijenjenih za mušku populaciju.

U njima su već viđene zvijezde koje se inače neobično oblače, poput Russella Branda ili Noela Fieldinga. Ove zime helanke su postale pravi hit u New Yorku te ih rado nose Justin Bieber i Lenny Kravitz.

Modne kuće očekuju kako će helanke postati hit te da će ih nositi muškarci širom SAD-a, ali i Evrope. Modna kuća Uniqlo već prodaje muške helanke putem interneta, a druge kuće planiraju slijediti njihov primjer.

Dizajneri su godinama pokušavali muškarcima obući helanke, ali kritike su uvijek bile negativne. Predstavnik Manhattana Mark Dorosz ponosno je pokazao svoje noge na engleskoj internet stranici.

"Muške helanke su mnogo udobnije od kožnih hlača. Uvijek sam imao dobre noge i lijepo ih je pokazivati cijele godine", rekao je Mark.

Ali to mišljenje ne dijeli njegov kolega iz New Yiorka Gabriel Cru: "Muške helanke? Nema šanse. Ne želimo muškarce u helankama u New Yorku. To je više za Evropu".