Izbrisali mu profil
0

Iz FHM-a se izvinili Pejiću što su ga nazvali "stvar"

Sarajevo-x.com
Andrej Pejić
Andrej Pejić
Nakon što je prestižni američki magazin FHM Tuzlaka Andreja Pejića uvrstio na listu 100 najseksipilnijih žena svijeta, uslijedilo je izvinjenje uredništva upućeno ovom australskom modelu.

Na web-stranici magazina objašnjeno je kako je u pitanju greška uredništva i da su u vezi s tim propustom kontaktirali Pejića. Ovaj kontroverzni model, koji nosi upravo ženske kreacije, našao se na 98. poziciji na listi, a kako se dizajneri nisu mogli složiti je li da Pejića svrstaju među muške ili ženske modele, oslovili su ga sa "stvar".

"Nesretnim slučajem kopija liste sa Andrejevim imenom na njoj, koja nije trebala biti objavljena, pojavila se na internetu. Istog trenutka kad smo vidjeli tekst, on je odmah povučen i mi se izvinjavamo na uvredama koje je prouzrokovao", navedeno je u izjavi za javnost koju prenose australski mediji.

Devetnaestogodišnji Pejić na listi je zauzeo višu poziciju od pop pjevačice Lady Gage i modela modne kuće Victoria's Secret Izabel Goulart. Najseksipilnijom ženom proglašena je Rosie Huntington-Whiteley, zvijezda "Transformersa".

Pejić je zabilježio brz uspon u svijetu mode proteklih mjeseci upravo zbog svog jedinstvenog izgleda, te je postao zaštitno lice modne kuće Gaultier. Ipak, ambicije Tuzlaka da postane model Victoria's Secreta nisu impresionirale kritičara njegovog profila iz FHM-a, koji ga je na neki način ismijavao.

Nakon upućenog izvinjenja Pejićev profil je izbrisan sa stranice američkog magazina.