FHM se ne slaže
0

Andrej Pejić među 100 najseksi žena svijeta

Sarajevo-x.com
Andrej Pejić
Andrej Pejić
Maneken Andrej Pejić posljednjih mjeseci uzburkao je modni svijet. Pojavio se na brojnim svjetskim pistama predstavljajući žensku odjeću i bio je glavna zvijezda revija. Oni koji ne znaju reći će da je Andrej žena, stoga nije ni čudno što se našao na FHM-ovoj listi 100 najseksi žena svijeta.

Prema izboru čitatelja prestižnog magazina FHM Andrej Pejić je 98. na listi najseksi žena svijeta.

"Dizajneri smatraju da je Pejić buduća velika modna zvijezda", navode iz FHM-a, ističući kako se oni ne mogu baš složiti s tim da je Pejić najseksi žena, te su odlučili da umjesto dvoumljenja u kojem rodu da ga oslove za njega pišu da je "stvar".

"Mislimo da je riječ 'stvar' prilično tačna. Pokušavao je Pejić da sakrije svoj spol, a i najavljivao promjenu ukoliko potpiše za Victorias' Secret. No, zabrinjavajuće je to što Pejić nije jedini supermodel koji nije ono što se čini da jeste", ošto je napisao autor članka u FHM-u.

Nakon žalbi čitatelja tekst je uklonjen sa stranice FHM-a, ali je dostupan u printanom izdanju.

Ipak, Tuzlaka Pejića, koji je odrastao u Australiji, takvi komentari ne dotiču mnogo. Ističe da je sretan što može biti i muški i ženski model i da se nada da će jednog dana osvanuti na naslovnici Playboya.

"Ponekad se više osjećam kao žena, a ponekad kao muškarac. Vjerujem da većina ljudi smatra da sam žensko, ali to mi ne smeta. Također, ne mislim da izgledam čudno", istakao je Pejić, prenose britanski mediji.