Moda i ljepota
85

Hana Hadžiavdagić zaštitno lice nove kolekcije "Lovely Bags"

Piše: L. Č.
(Foto: Vanja Lisac)
Bh. TV voditeljica Hana Hadžiavdagić zaštitno je lice nove kolekcije za jesen/zimu 2014/2015. godine brenda "Lovely Bags".

Iza brenda "Lovely Bags" stoji Marija Perić iz Tomislavgrada, diplomirana menadžerica za odnose s javnošću, majka dvoje djece i uposlenica u računovodstvu jedne firme, koja je liniju vlastitih torbi pokrenula prije neke tri godine, kako kaže, iz hobija.

Kaže kako su joj ciljana publika sve žene, bez obzira na dob, a koje žele izgledati lijepo i biti drugačije, ističući pritom činjenicu da se radi o domaćem brendu i bosanskohercegovačkom proizvodu, sa izuzetno pristupačnim cijenama.

U izradi Lovely Bags torbi najviše se koristi eko koža, a tu je i linija sa pravom kožom, a najviše mušterija dolazi iz BiH i Hrvatske.

Novu kolekciju Lovely Bags torbi za jesen/zimu 2014/2015. predstavila je bh. voditeljica Hana Hadžiavdagić, a autorica je za ovu kampanju odlučila angažirati, kako kaže, najbolje ljude iz Sarajeva. Tako je fotografije radila Vanja Lisac, za šminku je bio odgovoran vizažista Adi Hasić, a za frizuru Meliha Ćerimović.

"Sviđa mi se što su Lovely Bags torbe unikatne - ja sam svoju složila samoj sebi, sklopivši materijale i boje. To mi je super, jer si to ti osmislio i znaš ko stoji iza toga. S druge strane, eko koža s kojom radi je jako kvalitetna, a sa svim tim Chanel i Louis Vuitton torbama nikad ne znaš na čemu si i jesu li original ili kopija. Pored toga, ponosna sa sam što jedna žena iz malog mjesta uspije na takav način", kazala je u razgovoru za Klix.ba Hana Hadžiavdagić. Ona je dodala kako torbe ne moraju biti markirane da bi bile zanimljive i kvalitetne.

"Ja imam Hermes Birkin torbu koja košta minimalno pet hiljada dolara, kao i original Chanel, a neke od njih sam možda nosila samo dva puta. Torba mora imati dušu, mora mi se sviđati i nikako ne mora biti original. Sa malim novcima se čovjek, ako ima stila, može jako lijep obući", kazala je Hana.