Moda i ljepota
0

Modna kreatorka Marina Kosorić: Žene u BiH znaju šta hoće

Klix.ba
Ovacije i gromoglasni aplauzi poslije skoro svakog izlaska manekenki u kreacijama Marine Kosorić potvrdili su da je kreatorka od koje se mnogo očekivalo na 33. Nivea BH Fashion Weeku opravdala očekivanja zvanica.

Kolekcijom kojom je dominirala bijela boja, izvrsnom kompozicijom i tematikom pokazala je da su njena uža, ali i šira specijalnost raskošne toalete. Marinu Kosorić ubrajaju među najbolje dizajnere BiH koji su se svojim radom i trudom uspjeli dokazati i zauzeti svoje mjesto na bh. modnoj sceni.

"Veoma sam zadovoljna reakcijama publike. Dobila sam mnogo pohvala. Ističu da je ova kolekcija bolja od svih mojih prethodnih kolekcija", kazala je Kosorić.

Marina ima u planu uskoro otvoriti i atelje, što u našim uslovima i trenutnoj ekonomskoj situaciji u državi nije lako, ali ona teži ka tome. O tome kako se žene u BiH odijevaju, Marina je kazala:

"Uglavnom i obraćam pažnju na to kako se odijeva ženska populacija i mogu da kažem da sam srela mnogo žena koje tačno znaju šta žele nositi i kako se odijevati", smatra ova modna kreatorka.

Koliko su moda i modni biznis ustvari profitabilan posao i koliko se od mode može živjeti u BiH?

"U našim uslovima je teško živjeti od malog biznisa iz poznatih razloga, naročito ako ste na početku karijere. To važi i za modni biznis. Međutim, te činjenice ne trebaju biti obeshrabrujuće i treba biti uporan u težnji ka svom cilju".

U njenoj kolekciji je najskuplja vjenčanica. Ona nije rezervisana, ali jesu druge haljine, među kojima su neke već prodate.

Djevojke koji nose njene toalete trebaju biti izuzetno ženstvene, ali i inteligentne djevojke, koje razumiju njene ideje i umiju na pravi način publici predstaviti kreacije. Marina Kosorić još uvijek nema u planu raditi kolekciju za muškarce.