{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grudnjak ženama donosi više štete nego koristi

12.4.2013. u 19:30
190
5
Grudnjak ženama donosi više štete nego koristi
190
Grudnjak ženama donosi više štete nego koristi
Grudnjaci su neizostavni dio svakog ženskog ormara, a pripadnice ljepšeg spola se od ranih godina uče da oni pomažu u očuvanju čvrstine grudi i sprečavaju bol u leđima.
Međutim, francuski naučnik Jean-Denis Rouillon sada tvrdi da grudnjaci mogu donijeti više štete nego koristi i da ženama uopće nisu potrebni.

U svom kontroverznom istraživanju, Rouillon tvrdi da grudnjaci sprečavaju čvrsto tkivo u grudima da se razvija, usljed čega se grudi opuštaju. To je u suprotnosti sa vjerovanjem da grudnjaci čuvaju njihovu čvrstoću.

Rouillon je 15 godina radio na ovom istraživanju, a tokom tog perioda posmatrao je 130 žena. Njima je rečeno da jedno vrijeme ne nose grudnjak, a francuski naučnik im je mjerio obim grudi.

"Prvi rezultati su pokazali da grudnjaci ženama uopće nisu potrebni. S medicinske, psihološke i anatomske strane, grudi nemaju nikakve koristi od njih. Štaviše, kada ih ne nose, žene mogu sačuvati lijepo oblikovane grudi", kazao je Rouillon.

Zanimljivo je da su žene u periodu dok nisu nosile grudnjak imale manje bolova u leđima. Iako su isprva osjećala nelagodu zbog toga što nemaju grudnjak, nakon tri mjeseca su se u potpunosti adaptirale.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: