Komad brenda Loewe
12

Glumica se na dodjeli Emmyja pojavila u čudnoj haljini pa uzrokovala urnebesna poređenja

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumica Aubrey Plaza pojavila se u blijedožutoj haljini na crvenom tepihu dodjele Emmyja noseći komad iz Loewe kolekcije za proljeće/ljeto 2024. koji je uzrokovao mnogo urnebesnih poređenja na društvenim mrežama.

Zvijezda serije "Parks and Recreation" (39) izgledala je spremna za proljeće u svojoj žutoj haljini, koja je imala kvadrat od tkanine nalik vreći za hranu na prednjem dijelu s ogromnom zlatnom iglom probodenom kroz nju.

Pokazala je leđa u kreaciji s izrezom pozadi, uparivši haljinu sa zlatnim štiklama na platformu te uz naušnice i prstenje Effy.

Plaza – koja je novo zaštitno lice Loewea – nosila je kosu u polupodignutom stilu, s tamnim ružem i blijedorozim manikirom.

Ubrzo po objavi fotografija s događaja na društvenim mrežama su uslijedila urnebesna poređenja njene haljine s raznim predmetima.

"Zašto se obukla kao kutija za ručak u papirnoj vrećici?", napisao je korisnik Twittera kao odgovor na fotografije zvijezde.

"Izgleda kao da je zakačila siperčić na prednji dio haljine", napisao je drugi korisnik Twittera.

Treći obožavatelj uporedio je njen izgled sa post-it ceduljom koju je Carrie Bradshaw dobila od Jacka Bergera u epizodi serije "Seks i grad", a redala su se poređenja sa sirom u listićima, raznim vrstama ceduljica i naljepnica te papirom za štampanje.