Fotografije koje dokazuju da puštanje brade mijenja izgled nabolje

Klix.ba
31.1.2019. u 12:59
616
143
Fotografije koje dokazuju da puštanje brade mijenja izgled nabolje
616
1/11 Foto: Bright Side
2/11 Foto: Bright Side
3/11 Foto: Bright Side
4/11 Foto: Bright Side
5/11 Foto: Bright Side
6/11 Foto: Bright Side
7/11 Foto: Bright Side
8/11 Foto: Bright Side
9/11 Foto: Bright Side
10/11 Foto: Bright Side
11/11 Foto: Bright Side
Stranica Bright Side prikupila je fotografije koje dokazuju da dlake na licu stvarno mogu promijeniti izgled muškarca toliko da u pojedine ne možete prestati gledati.
Brade imaju jak utjecaj na ljude. Neka istraživanja su pokazala da muškarci s bradom izgledaju privlačnije i muževnije pa čak i dominantinije od onih koji ih nemaju. Također štite čovjekovo lice od određenih bakterija, a ponekad mogu u potpunosti promijeniti izgled muškarca i to nabolje.

Brada je i simbol muževnosti i kroz cijelu historiju čovječanstva ljudi su je pažljivo njegovali. Naprimjer Perzijanci i Asirci su je pleli u pletenicu sa zlatnim nitima, grčki bog Zeus uvijek je prikazivan s dugom bradom, a nosili su je i filozofi.

A da je takav izgled oduvijek privlačio žene dokazale su studije objavljene u časopisu Journal of Evolutionary Biology u kojima je učestvovalo 8.500 žena. I dok su nekim ženama golobradi muškarci bili atraktivniji, većini ispitanih žena su muškarci s bradom bili privlačniji.

Prema istraživanju koje je sprovedeno na Univerzitetu Queensland, brada i brkovi na licu smanjuju izloženost kože štetnim UV zrakama za jednu trećinu i bolja su zaštita od proizvoda sa zaštitnim faktorom jačine do 20. To znači da brada štiti lice od štetnih ultraljubičastih zračenja i time smanjuje rizik od razvijanja raka kože.

Osim što brada čuva kožu vašeg lica, ona usporava starenje kože. I zbog svih ovih stvari možda je najbolje da odmah danas pustite bradu.


Komentari (143)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: