Kontroverzna kampanja
142

Društvenim mrežama kruže snimke protesta u radnjama Zare: Zezali ste se s pogrešnom generacijom

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Kontroverzna Zarina kampanja u kojoj su mnogi na mrežama prepoznali motive rata u Gazi izazvala je bijes javnosti, a na društvenim mrežama dijele se snimci na kojima kupci protestuju noseći vreće koje podsjećaju na leševe.

Naime, na društvenim mrežama posljednjih dana nižu se snimci protesta kupaca u Zari koji se pojavljuju u trgovinama noseći tradicionalne palestinske marame te s vrećama u rukama koje podsjećaju na leševe.

Upravo je sporna Zarina reklama na fotografijama imala kipove zamotane u bijelu tkaninu i najlon, što je mnoge podsjetilo na scene koje su svakodnevnica u Gazi.

"Zara: Zezali ste se s pogrešnom generacijom", navedeno je u viralnim objavama koje kruže mrežama.

Snimci prikazuju demonstrante kako radnicama na kasama ostavljaju spomenute vreće koje podsjećaju na leševe, a neki su pisali grafite: "slobodna Palestina", a drugi su u znak protesta klečali pred Zarinom trgovinom zavezanih očiju i ruku.

Podsjetimo, odmah po objavi kontroverzne fotografije izazvale su izrazito negativnu reakciju, a nakon niza prozivki korisnika društvenih mreža širom svijeta Zara je uklonila fotografije sa svojih profila. Međutim, mnogi su složni da ovaj njihov postupak ne mijenja činjenice te se poziva na bojkot brenda.