Moda i ljepota
1

Dizajneri ne žele odijevati Melaniju Trump

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Dizajnerica Sophie Theallet se zarekla da nikada neće raditi s Melanijom Trump, a njeno otvoreno pismo ohrabrilo je druge modne dizajnere da protestuju protiv Trumpovog rasizma i seksizma.

Tokom osam godina provedenih u Bijeloj kući Michelle Obama postala je miljenica modnog svijeta. Voljeli su je dizajneri koju su je odijevali. No, čini se da nadolazećoj prvoj dami ne slijede takvi dani.

Francuska dizajnerica Sophie Theallet se u svom otvorenom pismu koje je postavila na Twitter zarekla se da nikada neće odijevati nadolazeću prvu damu Melaniju Trump.

Theallet koja živi i radi u New Yorku objasnila je u pismu da je njen brand protiv diskriminacije i predrasuda. U tom duhu odlučila je ne odijevati Melaniju Trump.

"Kao neko ko teži različitosti, individualnoj slobodi i poštivanju svih životnih stilova, ne mogu učestvovati u odijevanju ili bilo čemu drugom kada je riječ o budućoj prvoj dami. Rasistička retorika, seksizam i ksenofobija njenog muža nisu u skladu sa vrijednostima koje mi zastupamo", napisala je Theallet.

Rad sa Michelle Obamom opisala je kao rad s nekim ko ima vrijednosti i gracioznost.

Melania je tokom kampanje nosila odjeću koju je sama kupila, a nije poznato da li će sada nositi dizajnersku odjeću. Ipak, stručnjaci smatraju da će modni dizajneri naučiti voljeti Melaniju.