Moda i ljepota
0

Bezvremenski chic male crne haljine

Sponzorirani članak
Sve je počelo prije skoro 100 godina. Tokom 20-tih u divljem i ludom gradu po imenu Pariz dizajnerica ženske odjeće je promijenila historiju mode oslobađajući ženske noge i tijelo skrativši haljinu.

Haljina je bila crna i hrabra dama koja ju napravila zvala se Coco Chanel. Od tada rijeke parfema su potrošene i hiljade haljina su dizajnirane i mala crna haljina je evoluirala. I dalje je mala, ali nekada mijenja boju! I inspiriše industriju mirisa da se kreiraju klasični mirisi.

Modni kreatori i mnoge žene smatraju da je mala crna haljina esencijalni dio ženske garderobe. To je poznati zakon mode da bi svaka žena trebala imati svoju jednostavnu, elegantnu crnu haljinu koju može obući u svakoj prilici. Prvenstvena namjena je bila za koktel partije, dakle za popodnevne izlaske, ali sa raznim atraktivnim i skupocjenim dodacima, lako ju je pretvoriti u elegantnu večernju haljinu. Na primjer, jednostavna haljina za koktele se može pretvoriti u večernju haljinu kada joj se doda odgovarajući ukras i duge rukavice, a kada se kombinuje sa crnim sakoom i skromnim nakitom, ista haljina se može nositi i na poslovne sastanke.

Najprepoznatljivija crna haljinica je vjerovatno ona Audrey Hepburn iz filma Doručak kod Tiffanyja.

Baš kao i ikonski predmet iz garderobe, Avonovi mirisi Little Black Dress i Little Black Dress – Eau Fraiche su savršeni za svaku priliku. Little Black Dress – Eau Fraiche očarava svježinom sočnih citrusa, nježnošću cvjetnih tonova i toplinom mošusa.

Možda ste za nešto još senzualnije i pomalo provokativno? Za vas je tu Little Lace Dress, nadahnut nježnošću ručno rađene čipke. Gornje note su sicilijanska mandarina i crna ribizla, srednje su crni iris i jasmin dok je bazna nota pačuli. Savršen ljetni dodatak.

Iskombinujte i vi svoju malu crnu haljinu sa jednim (ili svim) od ovih neodoljivih Avon mirisa!