Moda i ljepota
59

U Sarajevu predstavljena dva nova parfema sa potpisima Caroline Hererre i BOSS-a

(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U mirisnim prostorijama sarajevskog Doma armije večeras su, u ugodnoj atmosferi i pred velikim brojem zvanica, predstavljena dva nova parfema. Prisutni su imali priliku osjetiti note parfema "Good girl" koje potpisuje Carolina Herrera, te novog BOSS parfema "The Scent".

Carolina Herrera s ponosom predstavlja "Good girl", ultra ženstveni miris koji opisuje modernu ženu. Ovaj parfem uživa u svojoj dualnosti - njenoj ženstvenosti i senzualnosti, njenoj bezvremenskoj eleganciji i opuštenosti, njenoj beznadežnoj romantici i neustrašivoj neovisnosti. Kuća Herrera je stvorila miris koji slavi njenu slavnu, smionu dualnost.

S "Good girl", Carolina Herrera je napravila svoju najsmjeliju, najprovokativniju izjavu do sada. Već više od 30 godina, Kuća Herrera stvara modu i parfeme koje definira neusiljena elegancija i sofisticiranost New York stila.

Uvijek relevantan, Carolina Herrera parfem odražava višedimenzionalne stavove moderne žene, dodatno izražene kroz #oznaku "It's too good to be bad".

Više od četiri godine, Carolina Herrera de Baez, kreativni direktor kuće Herrera, unijela je svoje opsežno znanje o brendu i mirisnim kreacijama u stvaranje "Good girl". Svaki dio mirisa je djelić priče Herrera žene, najbolje ispričane od same de Baez.

Elegantna silueta i ponoćno plava boja ultra-visoke stiletto bočice i zlatna potpetica, uključuje složeni sistem unutrašnjeg pritiska. I miris i bočica izraz su senzualnosti, sigurnosti, ženstvenosti i snažne prirode žene koja nosi GOOD GIRL.

Neustrašiva kampanja sa brilijantnim saradnicima

Za stvaranje "Good girl", Carolina Herrera de Baez potražila je pomoć master parfumera Louise Turner. Poznata po njenom avanturističkom, inovativnom pristupu, Turner je bila savršen odabir koji će u miris pretočiti uzbuđenje i ſloženost današnje sofisticirane žene.

Za print kampanju, svjetski poznati fotograf Mario Testino oživljava GOOD GIRL kroz niz slika koje hvataju suštinu mirisa. Zajedno sa svojim suradnikom i muzom, super modelom Karlie Kloss, Testino plete čaroliju koja otkriva senzualnost i misterij žene i u isto vrijeme govori o njenom intelektu i razigranosti - užitak u kojem "Good girl" uživa apsolutno, bez izvinjenja.

Kao podrška kampanji tu je i kratki film koji nedvosmisleno i direktno odražava "Good girl" iskustvo.

Film, u čijoj pozadini svira pjesma sa soundtracka Chris Isaaka "Baby Did a Bad Bad Thing" otvara linija New York horizonta u sumrak kako se Karlie Kloss odijeva za ovu posebnu noć.

Približi se i doživi BOSS "The Scent" mirisnu moć zavođenja

Sarajke su večeras imale priliku probati i novi parfem s BOSS potpisom. Inspirisan neodoljivim činom zavođenja, Jason Wu je opisao BOSS ženu istim kvalitetima koja oblikuju BOSS muškarca. Ona je elegantna, ženstvena i jaka BOSS žena. Ali ona skriva nešto misteriozno: svoju zavodljivu stranu koja je čini tajnovitom, sexy i neodoljivo privlačnom. U igri zavođenja ona je ravnopravan suparnik Boss muškarcu. Da, na kraju se predaje ali samo onome i onda kada ona želi...

Dizajnirajući BOSS "The Scent" for her Jason Wu je - oživio dinamički kontrast ženstvenosti i muževnosti. Dok je ženstvena bočica u obliku dijamanta oličenje isticanja ženstvenosti, poklopac bočice je inspirisan kultnim BOSS dugmadima za menžetne pretočenim u zaštitni modni detalj kopči na BOSS asesoarima. Ideja dizajna nam govori nam govori da kad se vrata zaključaju, svijet muškarca i žene postaje jedan.

"BOSS kopča sa manžetni predstavlja dio muške garderobe koju žena želi da posjeduje. Otmjena i elegantna BOSS kopča predstavlja savršen balan, a istovremeno i kontrastni ukras na garderobi te joj daje i misteriozan štih zaključane tajnovitosti", kazao je Jason Wu.

Miris osmišljen da zavede

Poput savršeno skrojene haljine nošene preko gole kože, BOSS "The Scent" for her se temelji na ideji zavođenja. Od početnog buđenja osjetila do otkrivanja skrivenih dubina, miris asocira na igru zavođenja. U središtu ove priče leži miris- luksuzan i senzualan, on baca iskre međusobne privlačnosti koja tjera nju i njega da se uključe u igru jednakih. I što se više približavaju jedno drugom, oni otkrivaju istinu o svojim emocijama, dok mirisna kompozicija odražava okrepljujuću snagu kako se miris intenzivira.

Kako se miris razvija, toplo i sofisticirano srce orijentalnog cvijeta osmanthusa počinje da otkriva skrivenu snagu koja leži ispod. Uvodna lagana, profinjena privlačnost razvija se u tamniju, opojnu snagu koja neraskidivo povezuje BOSS ženu i muškarca. Intenzitet i mistika čina približavanja izaziva neporecivu hemiju koja čini da oboje pokleknu pred snagom "The Scent" mirisa. Neodoljiv miris, nezaboravan kao užitak zavođenja. Izvrsne note medom prelivene breskve, nježne frezije u cvatu, zanosnog cvijeta osmanthusa i intenzivnog pečenog kakaa, zavode sva čula.