Belma Tvico na Sedmici mode u Parizu predstavila svoju novu kolekciju "Infinity"

Klix.ba
4.10.2017. u 14:24
164
8
Belma Tvico na Sedmici mode u Parizu predstavila svoju novu kolekciju "Infinity"
164
1/19
2/19
3/19
4/19
5/19
6/19
7/19
8/19
9/19
10/19
11/19
12/19
13/19
14/19
15/19
16/19
17/19
18/19
19/19
Na ovogodišnjoj Sedmici mode u Parizu svoju novu kolekciju "Infinity" predstavila je i bh. dizajnerica Belma Tvico. Kolekcija je predstavljena u showroomu koji se održava u lancu luksuznih hotela The Westin Paris, gdje je Belma prostor dijelila sa eminentnim brendovima poput Basil Soda, Christian Siriano i Said Kobeisy.
Kolekcija je privukla veliku pažnju kupaca, a pogotovo influensera u modi, muzici, umjetnosti i filmu. Dogovorena je saradnja sa velikom francuskom glumicom Julie Judd koju pamtimo po ulogama i filmovima "Jackie", "Dont Panic", "The Duchess of Langeais" i "Head in the clouds". Judd je izrazila veliku želju i za dolazak na naredni Sarajevo Film Festival.

Sedmica mode u Parizu je mjesto modnih susreta, pa je tako i Belma Tvico prisustvovala brojnim revijama, poput one modnog brenda Emanuel Ungaro nakon čega je bila pozvana i u njihov showroom koji se nalazi u Avenue Montaigne.

Između ostalog je bila i na Lancaster party-u povodom otvorenja nove radnje u Saint Germainu.

"Infinity" je kolekcija inspirisana fluidnim futurističkim formama i pokretom, koje je Belma hrabro prenijela na tkanine. Uz saradnju sa umjetnicom Taidom Jašarević dizajnirani su namjenski materijali za proljeće/ljeto 2018. Printovi daju novu dimenziju krojevima po kojima je Tvico prepoznatljiva. U ovoj kolekciji Belma pravi blagi odmak od svojih uobičajenih stvari i kupcima nudi i novu viziju sportske elegancije.

Ključni komadi u kolekciji su ženstvene haljine, lepršave hlače koje se mogu stilizirati u različitim prilikama, bomber jakne u funky printovima i vizije poslovnih odijela u hrabrim bojama za samouvjerenu ženu našeg vremena.

Kolekciju čine spoj arhitekture, moderne umjetnosti i arta. Silueta je moderna lady koja kombinira streetstyle i voli kontraste modernizma i tradicionalizma. Dama koja nosi Belma Tvico voli bezvremenske krojeve koji su senzualni, usuđuje se kombinirati casual stil uz smjelu kombinaciju boja, poput: cherry tomato, ultra violet, spring crocus, lime punch, nude, sailor blue.

Materijali korišteni u Infinity proljeće/ljeto 2018 kolekciji su: organdin, viskoza, muslin svila, brokat, crepe, file til.

Ministarstvo kulture i sporta KS i Grad Sarajevo su ovaj projekt prepoznali kao afirmaciju bh. mode i grada Sarajeva i podržali ga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: