Završen prvi dio snimanja kataloga
0

Bellissima priprema kolekciju za proljeće/ljeto 2012.

Sarajevo-x.com
U modnoj kući Bellissima ovih je dana bilo vedro i toplo, iako je tempretaura napolju ispod nule, a snijeg ne prestaje da pada. U Bellissimi je održan prvi dio snimanja kataloga za novu kolekciju proljeće/ljeto 2012. i to uz potpuni morski ugođaj, pješčanu plažu, vedro nebo, more, vespu i fenomenalne, ljetne safari i marinero kombinacije.

Prvi dio kataloga sniman je u zgradi uprave modne kuće Bellissima, a za te potrebe pripremljen je cijeli ljetni set i scenografija. Manekenke koju su snimale za Bellissimu i koje će promovisati ovu vedru ljetnu kolekciju su Sarah Čerkez i Nina Varga. Sarah je svima poznata kao jedan od bh najuspješnijih modela sa adresom u Milanu, dok Nina Varga u Bellissimi ima dvostruku ulogu – kao mladi dizajner, a za novu kolekciju i kao model.

Nina je nova radna snaga u dizajnerskom timu Bellissime, a budući da se dugi niz godina bavi manekenstvom, preuzela je i ulogu modela za katalog te je nosila i nekoliko svojih modela.

Šef dizajnerskog tima prilikom kreiranja ove kolekcije bila je Emina Husedžinović Ibrahimović, a ona je i glavna stilistica za snimanje kataloga.

Bellissima uvijek radi sa najboljim i provjerenim – tako da se iza kamere opet našao uspješni modni fotograf Jasmin Fazlagić. Ekskluzivni uvid u kolekciju i snimanje imali su i predstavnici medija, koje Bellissima redovno poziva na setove i zajednička druženja.

Drugi dio kataloga snimati će se u Zagrebu, sa poznatom hrvatskom BINGO djevojkom Tinom Katanić, koja će biti zaštitno lice za tamošnje tržište. Bellissima u Hrvatskoj uspješno posluje već više od godinu dana, sa poslovnicom u Arena centru u Zagrebu, kao i nizom franšiznih kornera diljem Hrvatske.

Kolekcija proljeće/ljeto 2012. bit će veliko osvježenje za vjerne kupce ove modne kuće, a sigurni smo da će zainteresovati i novu publiku. Naime, za Bellissimu je ova kolekcija poseban ponos i veliki izazov, jer u njoj se prvi put predstavljaju dvije nove linije trend i casual.

Osim klasičnog, elegantnog i prepoznatljivog Bellissima stila, linije trend i casual definitivno će iznenaditi publiku ove modne kuće. Ovo su lagani modeli, vedrih, jarkih boja, smjelih i asimetričnih krojeva, te u skladu sa posljednjim aktuelnostima i detaljima svjetske modne scene – uz dosljednu primjesu jeansa kojem Bellissima ove sezone daje značajno mjesto u svojoj ponudi.

Kupci će novu kolekciju u poslovnicama moći pronaći već pred kraj januara, a stilovi koji nas sve očekuju su lagane, ljetne kombinacije, sa daškom Afrike, primorja, ali i svjetskih motropola.