Znak solidarnosti
52

Bella Hadid prošetala Cannesom u haljini inspirisanoj kefijom: Oslobodite Palestinu zauvijek

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Manekenka Bella Hadid je prošetala Cannesom u haljini inspirisanoj kefijom te je na ovaj simboličan način dala podršku svom narodu.

Kreacija je djelo dizajnera Michaela Searsa and Hushija Mortezaieja iz 2001. godine. Bella je upotpunila izgled sunčanim naočalama, ukrasom za kosu, Gucci štiklama i nakitom. U dobrom raspoloženju je pozirala prisutnim fotografima.

Na društvenim mrežama je podijelila fotografiju haljine te navela: "Oslobodite Palestinu zauvijek." Kada su Michael i Hushi predstavili ovu haljinu, naišli su na brojne kritike, a u britanskom izdanju Voguea su ih čak nazvali teroristima.
Screenshot: Instagram/bellahadid
Screenshot: Instagram/bellahadid

Mnogi su zamjerili Belli što se nije odmah oglasila nakon povodom sukoba Izraela i Hamasa. No, nakon toga je priznala da se nije osjećala sigurno jer je dobijala prijetnje smrću.

"Narod i djeca Palestine, posebno u Gazi, ne mogu priuštiti našu šutnju. Mi nismo hrabri - oni jesu", između ostalog je navela. Kao što je poznato Bellin otac Mohamed je rođen u Nazarethu te ju je tokom Nakbe bio primoran napustiti s ostatkom porodice.

"Ovo je Bidenov rat protiv Palestinaca. On će biti na sudu sa ostalim cionističkim kriminalcima. Proganjat ćemo ih kao što su oni proganjali naciste", napisao je ranije na Instagramu.