{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ako sebi želimo dobro, budimo fizički aktivni

F
10.5.2007. u 11:28
0
0
Ako sebi želimo dobro, budimo fizički aktivni
0
Ako sebi želimo dobro, budimo fizički aktivni
Svjetska zdravstvena organizacija obilježava 10. maj kao Svjetski dan kretanja. Tim povodom priopćenjem za javnost oglasio se Zavod za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije.
"Svjedoci smo činjenice da danas problem prekomjerne težine uzima sve više maha. Razlog je tome tzv. brz način života i način ishrane. Dobar dio dana provodi se na poslu, pa nedostaje vremena za fizičke aktivnosti, a pribjegava se i brzoj, gotovoj hrani, bogatoj neiskoristivim mastima u ugljikohidratima, koji uzrokuju prkomjernu težinu.

Pozitivna promjena u načinu života u odnosu prema vlastitom zdravlju i zdravlju cijele obitelji upravo je tjelesna aktivnost i pravilna ishrana, odnoso uspostava balansa između unešene i potrošene energije", ističe se u priopćenju.

"Za tjelesnu aktivnost bitan je kontinuitet, odnosno svakodnevna tjelesna aktivnost u trajanju od najmanje 30 minuta. Zato, ako sebi želimo dobro, nađimo vremena za tjelesnu aktivnost svaki dan, a ne samo jednom ili dva puta tjedno. Na taj način znatno ćemo smanjiti rizik od masovnih oboljenja, kao što su bolesti srca i krvnih sudova, šećerna bolest, povišeni krvni tlak i sl.", stoji u priopćenju Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: