Moda i ljepota
488

Aida Jahić naslijedila Irinu Shayk u kampanji za talijanski modni brend Incanto

Klix.ba
(Foto: Incanto)
Mlada sarajevska manekenka Aida Jahić snimila je kampanju za poznati talijanski modni brend ženskog donjeg rublja Incanto.

Nakon potpisivanja ugovora sa Major Model Management Milano, Aida je dobila veliku kampanju za Incanto, koju je snimala u jednom od dvoraca u Toscani.

"Snimali smo nedaleko od Firence, u čuvenom dvorcu Sammezzano, a sve je trajalo tri dana. Bila sam okružena timom vrhunskih profesionalaca sa fotografom Josephom Cardom na čelu, gdje je svaki trenutak bio do detalja isplaniran", ispričala je Aida dojmove sa snimanja za Klix.ba.

Našoj manekenki je kampanja za Incanto najdraži angažman do sada, jer je prije ovaj modni brend promovirala poznata slavna ruska manekenka i supermodel Irina Shayk.

"Dosad sam radila snimanja za brendove Jones, Antonio Marras, Benetton, Giles, Caterina Gatta, Pin up Stars... ali mi je ovo najdraži angažman do sada samim tim jer je Incanto jedna od vodećih kompanija u Italiji i Evropi, ali i zbog činjenice da su prije mene zaštitna lica bili svjetski supermodeli. U svijetu modelinga velika je stvar kada nakon Irine Shayk, koja je bila dugogodišnji model za Incanto, odaberu vas", kaže Aida.

Za ovaj angažman pomogla joj je njena agentica Džejla Glavović.

"Zanimljivo je to da sam boravila u Istanbulu gdje sam radila Fashion Week kada mi je agentica Džejla Glavović javila da odmah sutra putujem u Firencu i da su nakon višesedmičnog kastinga i hiljada djevojka, zahvaljujući fotografijama, odabrali mene", pohvalila se sarajevska manekenka.

Aida je inače radila u Istanbulu i Parizu, ali njena baza je posljednje četiri godine Milano. U narednom periodu ambicije su joj usmjerene ka Americi i to na Miami i Los Angeles.