Moda i ljepota
6

Nova kolekcija Aide Korman u Mostaru i na Siciliji

Klix.ba
U petak 13. aprila sa početkom u 13 sati u okviru Sajma gospodarstva u Mostaru, Aida Korman održat će modnu reviju svečanih haljina i vjenčanica, koju će nekoliko dana kasnije 23. aprila prezentirati na Siciliji.

Aida je na Siciliji održala već nekoliko modnih revija tokom internacionalne smotre mode, zatim u Palermu u dvorcu Utveggio, a 2007. postala dobitnik nagrade "Premio di Sicilia," zbog njenog rada i zalaganja na promociji mediteranske kulture.

Nova modna kolekcija Aide Korman oživljava klasične modele vanvremenskih vjenčanica i svečanih haljina kraljevske elegancije, inspirisanih imenima princeza iz srednjevjekovne bosanske povijesti, ali i iz stvarnog života, sa prelijepim šarama i zanimljivim ukrasima.

Dizajnerica zna da mlade djevojke žele haljinu koju će pamtiti cijelog života, te su haljine iz Aidine nove kolekcije sačinjene od satena, atlasa, od kratkih do dugih balskih haljina…Čipka i muslin ističu senzualnost ženskog tijela, a ručno vezene aplikacije zaokružuju pečat autorskog rada po kojem je dizajnerica prepoznatljiva. Elegantna i ženstvena, linija nadahnuta prošlim vremenima koketira sa savremenim trendovima. Inovativna kolekcija za mlade, koje slave retro šarm, novi romantizam, trendi seksipil, ali i snagu i ljepotu žene.

Krajem prošle godine Anabela Atijas i Aida Korman otpočinju saradnju na stylingu i dizajnu Anabelinih nastupa i koncerata, novogodišnjeg u Švicarskoj, a potom i nastupa u Sarajevu i Beogradu.