Revija u New Yorku
57

Adidas i Balenciaga predstavili zajedničku kolekciju, modeli prošetali s neobičnim maskama

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Balenciaga i Adidas službeno su udružili snage te tokom modne revije za proljeće 2023. godine koja je održana u New Yorku predstavili komade iz zajedničke kolekcije.

Modeli modne kuće sa sjedištem u Parizu pored komada nastalih u saradnji dva brenda na licima su nosili maske koje su im u potpunosti prekrivale lica.

Predstavljena pod nazivom "Balenciaga/Adidas", kolekcija ima za cilj miješati arhive oba brenda kako bi se "reinterpretirao DNK svakog od njih". Prema izjavi brenda, također je inspirisan kasnim 90-im i ranim 2000-ima.

Adidas je vijest podijelio na svom Instagram profilu nakon Balenciagine modne revije za proljeće 2023. u nedjelju poslijepodne.

Kolekcija Balenciaga x adidas obuhvata različite odjevne predmete počev od čarapa koje koštaju 210 dolara do kožne jakne s kapuljačom od 5.500 dolara.

Također uključuje niz svestranih komada u prvenstveno crnoj, crvenoj i bijeloj paleti boja s plavim i sivim nijansama. Odjeća je spojila Adidasov klasični atletizam s Balenciaginom subverzivnom i sportskom estetikom, uključujući majice, dukserice, kratke hlače, čarape i jakne s različitim logotipima - uglavnom s natpisom "Balenciaga" uz Adidasov logo.

Foto: Balenciaga
Foto: Balenciaga

Sadrži i mini haljine, tajice, traperice širokih nogavica i puffer jaknu. Međutim, dostupna je samo ograničeno vrijeme na Balenciaginoj web stranici, gdje potrošači komade mogu kupiti do 29. maja.

Saradnja je najavljena nakon modne revije brenda održane u trgovačkom prostoru njujorške berze, čija je prepoznatljiva zvonjava označila početak revije, a modeli na pisti izašli su u Adidas x Balenciaga komadima.