Ukusi Italije
59

Ljubitelj ste kafe? Uz Lavazzin aparat napravite savršen espresso identičan onom iz kafića

Do savršene kafe, gdje god se nalazili, dijeli vas svega nekoliko koraka
Do savršene kafe, gdje god se nalazili, dijeli vas svega nekoliko koraka
Bez mirisa svježe kafe mnogima je nezamislivo započeti dan, a mnogi se pitaju i kako kući napraviti savršen napitak poput onog iz omiljenog kafića. Brend Lavazza podsjetio nas je da se ne treba odreći ovog užitka, ali i da nam za njega danas treba manje vremena nego ikad.

Italijanska kompanija Lavazza počela je 1895. kao mala porodična radnja za prženje i prodaju kafe u Torinu, a danas je sinonim za vrhunsku kafu te jedan od najpoznatijih brendova na globalnom tržištu.

Ono što Lavazzu čini posebnom jeste njihova posvećenost kvaliteti - biraju samo najbolja zrna kafe, pažljivo ih prže te se drže strogih standarda kod procesa proizvodnje. Međutim, još nešto što ih izdvaja je i način integrisanja tehnologije u iskustvo ispijanja kafe.

Bilo da ste kod kuće ili na poslu, uz Lavazza aparate za kafu uvijek možete imati kafu kao iz omiljenog kafića. Evolucija su najbolje tehnologije, koja će vam ponuditi praktično i tradicionalno iskustvo ispijanja kafe punog okusa nadohvat ruke.

Vaš italijanski kafić kod kuće

Aparati Lavazza A Modo Mio dolaze sa različitim funkcijama i rješenjima koji odgovaraju vašim potrebama. Proizašli su iz dugogodišnjeg iskustva i inovativnog istraživanja te će vam pružiti autentičnost u svakoj šoljici, a što je najbitnije - savršen italijanski espresso.

Lavazza A Modo Mio
Lavazza A Modo Mio

Dizajn Jolie, najmanji i najtiši je model Lavazza A Modo Mio i potpuno je italijanski. Veseo i šaren, savršeno se prilagođava svakom stilu, dajući dašak živahnosti dekoru te intenzivno i duboko zadovoljstvo nepcu. Trenutno se nalazi na akciji te se može nabaviti po nižoj cijeni.

Naravno, najpraktičnija i najjednostavnija rješenja za uživanje u originalnom italijanskom espressu koji ćete pripremiti sami su kapsule, a u kojima se nalaze pažljivo probrane mješave kafe.

Lavazza A Modo Mio
Lavazza A Modo Mio

Iz široke palete asortimana Lavazza A Modo Mio kapsula, u zavisnosti od toga volite li arabicu, robustu ili mješavinu to dvoje, možete birati Qualità Rossa, Crema e Gusto, Passionale, Intenso ili Delizioso kapsule.

Intenziteti su različiti, dok među notama okusa možete osjetiti pravu rapsodiju - od najfinije čokolade, kakaa, začina, karamele te sušenog voća ili cvijeća.

Lavazza iskustvo u kapsuli
Lavazza iskustvo u kapsuli

Svaka kapsula kafe je jednokratna, kompostirajuća i sadrži do 7,5 grama mljevene kafe - što je idealan omjer za željenu dozu espressa. Također, upakovana je u vakuumu kako bi kafa ostala svježa, a njen kvalitet netaknut.

Osim što je jedan od najpoznatijih brendova kafe koji možete pronaći u kafićima širom svijeta, Lavazza je riješila da korisnicima još više približi iskustvo ispijanja savršenog espressa, a da biste to učinili, više ne morate ići dalje od udobnosti svoga doma.

Trenuci za odmor i predah postaju sve dragocjeniji i zato je šoljica savršene kafe užitak koji ne trebamo, a više i nemamo razloga, propustiti.