Smještaj i za lutalice
48

Zavirite u unutrašnjost hotela u Tunisu gdje su jedini gosti kućni ljubimci

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Iako hoteli za kućne ljubimce u svijetu nisu inovacija, Rahma Hadad bila je prva koja je u Tunisu otvorila jedno ovakvo mjesto koje nudi smještaj psima i mačkama dok su njihovi vlasnici na putu.

Rahma je otkrila da je ideju za otvaranje hotela dobila nakon što je morala putovati i ostaviti svog psa samog kod kuće, uzevši u obzir da u Tunisu nije postojalo sklonište ili hotel gdje bi mogla ostaviti svog ljubimca.

"Prije pet godina sam doživjela nesreću i morala sam otputovati i ostaviti svog psa kod kuće. Kad sam se vratila, vidjela sam da se povrijedio. Tada sam se odlučila angažirati za životinje, učiniti nešto za ljude koji putuju i nemaju gdje ostaviti svoje kućne ljubimce", otkrila je Hadad.

U videoprilogu koji je predstavio Deutsche Welle, pojašnjava se da hotel nudi smještaj psima i mačkama dok su njihovi vlasnici odsutni, ali i da se Rahma brine i o životinjama koje nemaju vlasnika.

"Ne postoji zakon koji bi njih štitio. Nemaju dovoljno hrane. To su bića kojima je potrebna pomoć. Uvijek ih nalazim kako me svi skupa čekaju. Svaki dan čekaju da ih nahranim", kazala je Hadad o uličnim životinjama o kojima brine.

Istaknula je da priželjkuje više svijesti o pravima životinja u svojoj državi.

"Nadam se da jednog dana više nećemo imati životinje koje žive na ulici. Ne želim da povrede prava životinja prolaze nekažnjeno. Nadam se da će Tunis uvesti zakone o zaštiti životinja", zaključila je.