Benefiti izolacije
23

Zabavni karantin: Pas Sparky osmislio je način da vježba sa svojim vlasnikom

DP
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Da ste Italijanu Silviju Siamu prije samo mjesec dana rekli da će njegov ekstremno lijeni pas Sparky postati njegov glavni partner za vježbanje, ne bi vam vjerovao. Karantin je učinio da ljubimci postanu maštoviti.

Međutim, kada se Silvijev život okrenuo naopačke, onog trenutka kada je Italija proglasila karantin, on nije mogao biti sretniji što pored sebe ima petogodišnjeg minijaturnog bulterijera.

"Sparky je lijen pas. Voli provoditi vrijeme s porodicom i maziti se", rekao je Silvio za The Dodo.

Sparky nije fan kardio vježbi i veoma često odustane usred šetnje. Kada Sparky odluči da je njegova šetnja gotova, on legne i natjera svog vlasnika da ga nosi do kuće. Kako Sparky mrzi vježbati sam, smislio je plan kako pomoći svom vlasniku da ostane fit, a da usput i on zadovolji svoju potrebu za maženjem. Ovaj scenarij u kojem obojica dobivaju što žele, idealan je za Sparkyja.

"Za Sparkyja je zajedničko vježbanje čista zabava. On obično legne blizu mene kako bih ga mogao maziti i ljubiti dok vježbamo", istaknuo je Siamo.

Sparky zna kada Siamo započinje trening i sve što on treba učiniti je pozicionirati se ispod vlasnika, pa čučnjevi i sklekovi postaju trenuci maženja i poljubaca. I njegov plan uvijek uspije:

Ovo pomaže Siamu ostati optimističan dok je u karantinu. Sparkyju karantin uopće ne smeta, pogotovo zato što je njegov vlasnik uvijek tu pored njega.

"Sparky je sretan, jer ga konstantno mazimo. Igramo se zajedno, zovemo prijatelje putem videopoziva, pripremamo kolačiće koje on zaista voli. Kada se umori, ode na terasu i legne da se odmara", rekao je za kraj Siamo.

"U danima dok smo u karantinu, kada nam je kretanje ograničeno i moramo ostati kod kuće, vježbamo sa Sparkyjem, da nam brže prođe vrijeme. On nam pomaže da nam dani prođu u miru i na trenutak učini da zaboravimo što se trenutno događa u Italiji", dodao je Siamo.