Emotivna priča
19

Učiteljica pobijedila strah od pasa zahvaljujući psu koji se bojao ljudi

Dž. P.
Teresa Hwang/Foto: Instagram
Teresa Hwang/Foto: Instagram
Teresa Hwang na Instagramu je podijelila svoju emotivnu priču o tome kako je pobijedila strah od pasa, upravo zahvaljujući psu koji se bojao ljudi.

Zajedno su prebrodili strahove i sada su nerazdvojni. Ovu 51-godišnju učiteljicu u Kanadi dva je puta ugrizao pas, kada je imala 10 godina i ponovo sa 20 godina, što je prouzrokovalo nevjerovatan strah veći dio njenog života. Međutim, kada je upoznala Booa, psa iz skloništa koji se bojao ljudi, sve se promijenilo. Kako je rekla, zajedno su pobijedili lične strahove. U tih nekoliko godina borbe, oboje su se naoružali strpljenjem i bezuslovnom ljubavlju kako bi stekli međusobno povjerenje i stvorili nevjerovatno prijateljstvo, piše Boredpanda.com.

"Ponekad još uvijek ne mogu vjerovati da imam psa. Kažem ljudima da je on poput sina kojeg nikad nisam imala. Volim ga zbog toga što je takav kakav jeste, zbog svega što je prošao i zbog radosti koju je unio u moj život", rekla je Teresa Hwang.

Booa je pronašla u skloništu za napuštene pse i tada se zvao Patches. Tu je bio oko šest mjeseci.

"Kad sam prvi put upoznao Booa, prvo što sam pomislio je da je on mnogo manji nego na slikama. Primijetio sam i koliko je bio uplašen i nervozan. Otprilike nakon 15 minuta našeg razgovora, Boo se prestao skrivati iza Terese i napravio je nekoliko koraka prema meni. Kad sam se okrenuo, polizao mi je nos i zatim se ponovo sakrio iza nje. Morao sam ga odvesti kući", rekao je Teresin partner.

Boo kojeg je Teresa udomila/Foto: Instagram
Boo kojeg je Teresa udomila/Foto: Instagram

Prvih nekoliko mjeseci nije bilo jednostavno. Teresa i njen partner koristili su različite igračke, angažovali čak nekoliko trenera, ali neprestani trud i rad je urodio plodom. Boo se vremenom počeo osjećati sve sigurnije, bio je smireniji. Počeo je jesti normalno i igrati se s loptom. Teresa i on sada su najbolji prijatelji.