Najbolji prijatelji
69

Neobičan izbor: Djevojčica za kućnog ljubimca željela žabu, danas su nerazdvojne

L. R.
Juliana i George najbolji su prijatelji (Foto: Screenshot)
Juliana i George najbolji su prijatelji (Foto: Screenshot)
Dvogodišnja djevojčica imala je neobičnu želju, a to je da joj mama kupi žabu za kućnog ljubimca.

Djevojčica Juliana Allon iz Panama Cityja na Floridi, molila je mamu da joj za kućnog ljubimca kupi bijelu žabu, kada je vidjela da su se ovog kućnog ljubimca odrekli prethodni vlasnici.

Majka je ubrzo popustila i kupila ovu žabu za 40 američkih dolara (oko 70 konvertibilnih maraka). Kako kaže, žaba je bila krupna i ljepljiva, a djevojčica je odmah htjela uzeti i zagrliti, što su joj prodavači odmah i dopustili.

Djevojčicina majka kaže da su žaba i djevojčica nerazdvojne. Žaba često sjedi na njenom ramenu dok ona gleda televiziju i doručkuje, a sjedi i u svojim kolicima dok ga ona vodi u šetnju po kući. Čak ga su je jednom prilikom odvukli autom kod bake, kako bi ih upoznala.

Pored žabe, kojoj je djevojčica dala ime George, imaju još dva kućna ljubimca - psa i mačku. Međutim, Juliana ujutro prvo traži da vidi žabu. George spava u njenoj spavaćoj sobi u kavezu s grijalicom i hrani se s puno crva.

Porodica nije sigurna odakle je usvojena žaba niti koliko je stara, ali znaju da ova vrsta postoji u Australiji i na Novom Zelandu. Također, znaju da ovaj kućni ljubimac može zaraziti ljude salmonelom pa su djevojčici objasnili da mora redovito prati ruke i ne smije ljubiti žabu.