Više od 200.000 pratioca
40

Ljubimac koji je "osvojio" TikTok: Jeste li ikada razmišljali kako izgleda mješanac haskija i pit bulla?

L. R.
Foto: Freepik/Pexels
Foto: Freepik/Pexels
U posljednje vrijeme na društvenim mrežama često se mogu pronaći zanimljivi kućni ljubimci, a posebnu pažnju privlače mješanci popularnih pasmina. No, jeste li ikada razmišljali kako izgleda mješanac haskija i pit bulla?

Naime, pas Rio koji je mješanac upravo haskija i pit bulla, zbog svog specifičnog izgleda postao je popularan na društvenoj mreži TikTok zahvaljujući svojoj vlasnici Margo koja je napravila profil pod nazivom "Riohuskypitbull".

@riohuskypitbull Life of a pitsky 😈🐶 #dogmemes #dogs #funnydogs #huskies #pitsky #cutedog #dogvideosfunny ♬ original sound - R I O

Margo svakodnevno dijeli zanimljive sadržaje o svom neobičnom ljubimcu, koje uglavnom uključuju razne anegdote koje ovaj pas pravi, a zbog kojih je prikupio više od 200.000 pratioca na ovoj društvenoj mreži.

@riohuskypitbull Rio’s true colors 🥹🥰 #dogs #husky #pitbull #funnydogs #cutedogs #pitsky #petsoftiktok ♬ original sound - R I O

Kako navodi u jednom snimaka, Rio ima tri godine i udomili su ga jer njegova prva porodica bila neodgovorna i dijelila je pse ljudima. Iako se ljudima sviđa kako pas izgleda, Margo navodi da oni nisu imali namjeru uzimati mješanca haskija i pit bulla, ali zbog toga što im je bilo žao, primili su Rija u svoj dom.

Također, ne preporučuje nikome da namjerno uparuje ove dvije rase kako bi dobili psa poput njenog jer nisu svi simpatični kao on. Poznato je da su ove pasmine veoma zahtjevne i uz to imaju veoma čvrst karakter.