Ima šiške
961

Lav iz zoološkog u Kini hit je zbog neobične frizure, čuvari negiraju da su ga šišali

I. B.
Šiške kod lava? I to smo vidjeli (Foto: Twitter)
Šiške kod lava? I to smo vidjeli (Foto: Twitter)
Prilikom posjećivanja zooloških vrtova, glavna atrakcija među mališanima je upravo lav. Sa svojom bujnom grivom i zapanjujućim izgledom, kraljevi džungle uvijek su prizor za promatranje. Međutim, jedan od njih sada je izazvao pažnju iz sasvim drugih razloga.

Lav u zoološkom vrtu Guanngzhou u Kini zbog neobične frizure - šiški, ovih dana glavna je tema na društvenim mrežama, a mnogi su se, nagađajući da je ošišan, zapitali ko je dopustio da ova veličanstvena životinja izgleda kao da se s njom neko dobro našalio.

Fotografiju lava čije je ime Hang Hang podijelio je jedan posjetitelj zoološkog vrta, a ona se zatim munjevito proširila internetom.

I dok su neki bili oduševljeni ovim prizorom, drugi su, po običaju, zbijali šale, a neke je i razljutila činjenica da je neko u zoološkom učinio ovakvo što.

U komentarima, ljudi su primijetili kako se "po izlazu lica lava vidi da nije sretan", kako "izgleda posramljeno" te da one one koji su mu ovo učinili "treba biti sramota" jer to "nije normalno".

Ubrzo zatim oglasili su se i iz samog zoološkog vrta Guangzhou opovrgnuvši da su dirali njegovu grivu te da je najvjerovatniji krivac "velika vlaga koja uzrokuje da se lavlja griva napuše".

"U zoološkom vrtu ne postoji frizerski program, a ne usuđujemo se ošišati lava. Može se reći da je on sam 'smislio' frizuru", prenosi Global Times riječi djelatnice.

Zoološki vrt na društvenoj mreži Weibo pozvao je posjetitelje da vide lava
Zoološki vrt na društvenoj mreži Weibo pozvao je posjetitelje da vide lava

I sami su podijelili fotografiju ljubimca koji se nalazi u njihovom zoološkom uz riječi: "Iako sam promijenio frizuru i dalje sam najzgodniji dečko koji postoji. Požurite i dođite me vidjeti u zoološki vrt Guangzhou".

Novostečena slava lava također je bacila svjetlo na njegov DNK, budući da je Hang Hang dio rijetke podvrste bijelog lava.

Bijeli lavovi svoju neobičnu boju dobivaju od recesivnog gena, koji se može naći i kod bijelih tigrova, a u prirodi su vrlo rijetki te ih se uglavnom može vidjeti samo na ovakvim mjestima.