Četveronožni prijatelji
182

Kako mačke pokazuju ljubav? Ovih nekoliko znakova otkrit će vam odgovor

L. K.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Kako mačke pokazuju ljubav? Njihov način pokazivanja ljubavi umnogome se razlikuje od psećeg, a stranica Catster donosi nekoliko znakova po kojima ćete znati da li vas vaše četveronožne prijateljice vole.

Obratite pažnju na oči vaše mačke. One su prilično dobar pokazatelj da li vam ona vjeruje i da li uživa u vašem društvu, a sve to najbolje je vidljivo u momentima kada vas gleda napola zatvorenim očima i polako trepće. Ovi treptaji nazivaju se mačji poljupci, a one njime prenose opuštenost, zadovoljstvo, naklonost i povjerenje.

Još jedan dio tijela na koji trebate obratiti pažnju jeste njihov rep. Neki ih nazivaju "emocionalnim barometrima" jer je po njima moguće zaključiti kako se mačka u datom momentu osjeća. Rep može biti podvijen, nakostriješen, uzdignut... Na koji način vam onda mačka pokazuje ljubav preko svog repa? Ukoliko vam ona nerijetko prilazi i dotiče vas svojim repom, omotava ga oko vas ili ga jednostavno naslanja na vas dok spava - na taj način vam govori da vas voli i da vam vjeruje. Ovakvo nešto jednako je držanju za ruke s najboljim prijateljem.

Mladi mačići svoje emocije također mogu pokazati kroz položaj repa, a kod zaigranih mališana nerijetko ćete vidjeti uspravan rep s laganom krivuljom na vrhu. Ovo se ponašanje nekad naziva i "sretnim plesom repa".

Mace koje vas vole vrlo će često trljati svoje obraze od bilo koji dio vašeg tijela. Osim što je ovo poziv na druženje, ujedno je i pokazivanje privrženosti, kao i obilježavanje svog vlasništva, jer one vole stapati svoje mirise s ljudima za koje su vezane.

Ukoliko želite ostvariti kontakt s mačkom, pružite kažiprst u visini njenog nosa. Nije važno koliko je udaljena od vas, ako se želi pozdraviti prići će vam i dodirnuti vaš prst nosom, a zatim okrenuti glavu tako da vaš prst završi na njenom obrazu. Ako vam vjeruje, protrljat će vašu ruku svojim obrazom.

Obratite pažnju na to da li vaša maca prede, kao i da li ima potrebu da vas njeguje tj. liže onako kao što bi lizala sebe ili svoje mačiće. Ako vas prati po kući, spava u vašem krilu ili na vama ili vas pak odluči doticati nekim dijelom tijela dok spava - sve to znači da vas voli, prenosi Catster.