Seks i medicina
13

Izumljena injekcija za povećanje osjetljivosti u G-zoni

Klix.ba
Prema pisanju portala Health24, naučnici su izumili injekciju koja će pomoći ženama da ostvare trenutne učinke kada je riječ o poboljšavanju seksualnih performansi.

Bolan seksualni odnos, smanjeno uzbuđenje, izostanak orgazma i genitalna suhoća vrlo su česti problemi s kojima se žene susreću.

"Kako žene stare, količina hijaluronske kiseline u tkivima se smanjuje, što ženama ponekad stvara poteškoće tokom seksa", objašnjava dr. Natalija Novikova.

Međutim, postoji rješenje. Nedavno je izumljena injekcija koja poboljšava osjećaj u G-zoni, stvarajući više punoće i omogućavajući ženama da iskuse pojačano seksualno uzbuđenje, kao i intenzivnije i dublje orgazme.

"Žene koje su izgubile na intenzitetu seksualnih doživljaja ili kod kojih izostaje vaginalni orgazam, pa i žene koje doživljavaju bol tokom seksa i kojima su suhe genitalije, često osjećaju dramatično povećan užitak koristeći novu injekciju", naglašava dr. Novikova.

Ubrizgavanje sadržaja injekcije traje samo nekoliko minuta i u ovom postupku ljekar će koristiti spekulum (instrument koji se koristi tokom papa-testa) kako bi došao do G-tačke. Najprije se nanosi krema za omekšavanje područja, a zatim se hijaluronska kiselina direktno ubrizgava.

S druge strane, ginekolozi ističu kako ovo nije postupak čudesnog liječenja i poboljšavanja seksualnih performansi. Ovim postupkom žene neće trajno riješiti problem seksualne disfunkcije i probleme vezane za emotivni odnos sa svojim partnerom, ali naglašavaju kako je ovo efikasno sredstvo kako bi se postigli trenutni učinci.