Modernistička vila
67

Zavirite u raskošan dom Jennifer Aniston u Bel Airu čija je vrijednost 21 milion dolara

Klix.ba
Foto: Architectural Digest
Holivudska glumica Jennifer Aniston otvorila je vrata svog doma u Bel Airu urednicima magazina "Architectural Digest". U razgovoru za ovaj magazin Jennifer je otkrila da bi bila dizajnerica da se ne bavi glumom.

Luksuznu kuću u Bel Airu u kojoj živi sa suprugom Justinom Therouxom i njihova tri psa, Jennifer je kupila prije sedam godina za 21 milion dolara.

Ovu modernističku vilu je 1965. godine projektovao arhitekta A. Quincy Jones, a Jennifer ju je 2011. godine u potpunosti preuredila. Za uređenje enterijera bio je zadužen dizajner Stephen Shadley koji često radi za holivudske zvijezde.

Najupečatljivija prostorija definitivno je ogromna dnevna soba s mini barom iz koje se izlazi na terasu s pogledom na vrt inspiriran azijskim zen vrtovima.

"Da nisam glumica bila bih dizajnerica. Biranje tkanina i tekstura hrani dušu i zaista volim cijeli taj proces", rekla je Aniston za Architectural Digest.

Osim toga, Jennifer je ispričala kako joj je preuređenje doma bilo veliki izazov te da je u cijeli proces bio uključen i njen suprug.