Ekološki prihvatljiva
34

Vrijeme je za krečenje i to mliječnom bojom koja se suši za samo 30 minuta

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Dakle došlo je vrijeme kada ćete napokon okrečiti svoje zidove, odabir prave boje najbitniji je korak kada odlučite da krečite. Danas postoji toliko vrsta boja, od onih s vodenom bazom, uljanom bazom, sa završnim sjajem ili pak mat završetkom.

No možda bi mliječna boja bila pravi izbor za vas. Boja s mliječnom bazom izrađena je od sto posto prirodnih sastojaka kao što su glina, mliječni proteini, kreč i pigment i na bazi vode je.

Ova boja nije toksična, biorazgradiva i nema mirisa. Osim toga, suši se za manje od 30 minuta, za razliku od 24 sata koliko je potrebno da se osuše uljane boje. Mliječna boja prodaje se u obliku praha. Morate ju pomiješati samo s vodom kako bi se stvorila tekuća boja.

Mliječna boja može se koristiti na gotovo svim površinama, unutarnjim i vanjskim, a da ih prethodno ne brusite. Dakle njima možete farbati drvo, staklo, plastiku pa čak i metal.

No završna nijansa mliječne boje ovisi o površini za koju se koristi. Iako će na zidovima izgledati savršeno, na drvenim površinama će izgledati rustično. Stoga je savršena za sve one koji vole rustikalni stil uređenja doma, ali i one koji vole restaurirati stari namještaj.