Kuća i ured
33

Vila u kojoj je živjela princeza Diana otvara svoja vrata

Klix.ba
Vila u kojoj je princeza Diana provela djetinjstvo otvara se za goste koji će prvi put ovdje moći provesti noć, sve u cilju prikupljanja novca za humanitarne svrhe. Dom se nalazi u Northamptonshireu u Londonu i u vlasništvu je njenog brata Earla Charlesa Spencera.

Radi se o aristokratskoj porodici Spencer čija je tradicija duga 500 godina. Gosti će moći boraviti u spavaćoj sobi princeze Diane, gdje je provodila najviše vremena prije udaje za princa Charlesa. Vikend u domu princeze Diane za parove košta više od 35 hiljada dolara. Diana je sahranjena na malom otoku na imanju jezera Oval, a tu se nalazi i spomenik gdje joj posjetitelji mogu odati počast.

U ekskluzivnom intervjuu za NBC News, Earl Spencer je rekao da je odlučio otvoriti Dianin dom za posjete i noćenje, nakon što je njegova supruga grofica Karen Spencer došla na ideju da se na ovaj način mogu prikupiti sredstva koja će biti donirana djeci.

Porodica Spencer ističe da će donatori koji doprinesu ovoj humanitarnoj akciji sigurno provesti lijep vikend u domu princeze Diane. Vila se nalazi oko 70 kilometara od Londona, ima 30 soba i nekoliko velikih trpezarija, uključujući jednu koja može primiti više od 100 ljudi.

Biblioteka sadrži knjige koje datiraju iz 1.800-ih, tu su i kristalni lusteri i strop ukrašen s tri nijanse zlatne boje. Ranije ovog mjeseca, Earl Spencer je najavio da će ostrvo gdje je sahranjena Diana proći opsežan redizajn kao uspomenu na nju. Godine 1998. ova vila je bila otvorena za posjetitelje, godinu dana nakon što je Diana poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu.