Treba vam jedan proizvod
43

Trik uz čiju pomoć će vaše kupatilo mirisati sedmicama

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Koliko god se trudili, neprijatni mirisi se često mogu zadržati u kupatilima i proširiti se po našim domovima. Međutim, sve što vam treba da to spriječite je kapsula za pranje veša.

Stručnjakinja za čišćenje Donna Mendoza otkrila je genijalan savjet koji će održavati svjež miris u vašim kupatilima sedmicama.

Metoda, koja je prvobitno podijeljena na TikToku, uključuje korištenje kapsula za pranje veša umjesto skupih proizvoda za čišćenje kupatila.

U kratkom videu Donna je podijelila kako tačno trik funkcioniše. Prvo je kapsulu stavila u toplu vodu prije nego je promiješala kako bi se dobro sjedinilo.

@donnamendoza35 Makes cleaning eaisier. #cleaningtiktok #cleantok #cleanwithme #hacks #cleaninghacks #cleaning #fypage #easy #hacksoflife #dustinghack #limpieza ♬ Boogie Shoes - KC & The Sunshine Band

Nakon što se kapsula potpuno otopila, ulila je smjesu u držač četke za toalet. Ostatak smjese se zatim može sipati u wc šolju.

Donna je u opisu videa rekla da ovaj trik omogućava da vaše kupatilo miriše svježe sedmicama. Kapsule za pranje veša slično kao u mašini za pranje veša - razgrađuju prljavštinu i ubijaju klice.

Određeni deterdženti sadrže antimikrobna sredstva, što eliminira potrebu za dodatnim čišćenjem.

Osim toga, u istom videu je podijelila još dva trika za čišćenje doma - kako očistiti ivice i teško dostupne dijelove kuće uz pomoć krpe koju je gumicom zavezala na dršku te kreiranje mješavine za čišćenje vrata uz pomoć višenamjenskog sredstva za čišćenje i deterdženta za suđe.