{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve što treba znati o naručivanju namještaja po želji

20.11.2018. u 17:56
5
4
Sve što treba znati o naručivanju namještaja po želji
5
Sve što treba znati o naručivanju namještaja po želji
Ilustracija: Shutterstock
Ako vam pomisao o naručivanju namještaja po želji stvara glavobolju, donosimo vam nekoliko jednostavnih strategija kako da naručite namještaj bez stresa kako biste na kraju imali komad namještaj koji odražava vaš stil i dobro je uklopljen s ostatkom izgleda vašeg doma.
Direktor Interior Definea koji se bavi proizvodnjom namještaja po želji Rob Royer podijelio je nekoliko savjeta o tome kako ćete naručiti namještaj iz vaših snova bez
stresa, piše Elle Decor.

Dobar plan

Prije nego što naručite namještaj po želji važno je dobro razmisliti o prostoru u kojem živite. Nakon što u glavi smislite kako bi komad vašeg namještaja trebao izgledati tek onda podijelite svoj plan s trgovinom u kojoj želite naručiti namještaj.

U trgovini će vam ponuditi širok spektar matertijala i boja jer su kupci ti koji eksperimentiraju sa stilom namještaja, bojama, završecima i materijalima.

Izbor prostorije

Dobro razmislite o izboru namještaja po narudžbi u prostorima poput spavaćih soba i trpezarija koje se najčešće koriste.

"Ključne sobe su one u kojima provodite najviše vremena. Zbog toga ćete biti više sigurni u svoj izbor namještaja jer ste ga imali priliku personalizirati", rekao je Royer.

Tražite uzorak

Kad god naručujete namještaj uvijek tražite uzorak. Materijal je najbolje osjetiti pod rukom.

"Veoma je važno vidjeti uzorke, posebno materijala, jer namještaj nije nešto što kupujete svaki dan, već će taj komad biti u vašem prostoru svakodnevno", savjetuje Royer.

Ako imate djecu ili kućnog ljubimca, morate biti posebno oprezni i zbog toga ne biste trebali kupovati namještaj s preosjetljivim materijalom i presvijetlim bojama.

Uzorci drveta su također veoma bitni, jer recimo bijeli hrast u nekim trgovinama namještaja može biti baš bijele boje, dok u drugim može biti malo žućkastije nijanse.

Razumjeti politiku povrata

Nekada se dogodi da ne dobijete komad namještaja kakav ste željeli, koji nije po vašem ukusu ili se jednostavno ne uklapa iako ste sve savršeno mjerili.

Imati mogućnost povrata neželjenog komada namještaja je velika praktičnost. Samo morate imati na umu da će vam većina kompanija naplatiti naknadu za ponovnu dostavu za vraćeni komad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: