Kuća i ured
46

Stan u kojem je živjela Marilyn Monroe se prodaje za 6,95 miliona dolara

Klix.ba
Ukoliko želite živjeti kao holivudska zvijezda, potrebno vam je svega 6.95 miliona dolara.

Ovaj stan u New Yorku koji imate priliku vidjeti na fotografijama nije obični prostor za život, s njim dolazi i prilično impresivna priča. Riječ je o prostoru u kojem su boravile brojne slavne osobe kao što su modni dizajner Bill Blass, dramski pisac Arthur Miller, kabare pjevač Bobby Short, glumica Marilyn Monroe te jedan švedski princ.

Na terasi ovog stana su se navodno održavale privatne zabave Billa Blassa na koje su dolazili glumac Cary Grant te vojvoda i vojvotkinja od Windsora.

Stan se prostire na 204 kvadratna metra, nalazi se na 13. spratu, a ima dvije spavaće sobe, dva kupatila, modernu kuhinju sa barom, solarijem u sobi za goste i brojne druge pogodnosti.

Pored toga, tu je i spektakularan pogled na East River i 59th Street Bridge.

Ne iznenađuje da je Marilyn Monroe imala odličan ukus za nekretnine u toku svog života. Dok nije bila u braku, starleta je živjela kod svog prijatelja fotografa Miltona Greenea u njujorškom naselju Upper East Side.

The New York Times piše kako su se Marilyn Monroe i Arthur Miller preselili u stan na 13. spratu nakon njihovog vjenčanja 1956. godine. Monroe je prije toga živjela u unajmljenom stanu samo nekoliko kvartova dalje. U ovom stanu su živjeli sve dok se nisu razveli 1961. godine.