Cijena sitnica
0

Prodaje se najveća kuća u Americi za 75 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Kuća građena po uzoru na Versajsku palatu ponuđena je na prodaju po cijeni od 75 miliona dolara.

Veleljepno zdanje sa 30 soba, kuglanom, skate parkom i olimpijskim bazenom postat će najveća porodična kuća ikad izgrađena u Sjedinjenim Američkim Državama.

David Siegel i njegove bivša prelijepa supruga Jacqueline počeli su gradnju kuće prije tri godine.

Iako je do završetka kuće potrebno 18 mjeseci, odlučili su se staviti je na prodaju po cijeni od 75 miliona dolara. Eksperti procjenjuju da je potrebno uložiti još 25 miliona dolara prije nego što kuća postane useljiva.

Vanjski dio kuće je napravljen, ali još uvijek treba dovršiti unutrašnje radove.

Agenti za prodaju nekretnina tvrde da su određeni klijenti iz Rusije i Dalekog istoka pokazali interes za kupovinu posjeda u blizini Orlanda na Floridi.

Osim 30 spavaćih soba, kuća ima 23 kupatila sa spektakularnim pogledom na jezero Butler. Ručno pravljeni prozori na kući vrijede više od tri miliona dolara, kuća posjeduje salu za bal i dječje pozorište.

Materijal za kuću nabavljan je širom svijeta, uključujući i mramor i granit iz Turske. U garažu se može smjestiti 20 automobila, domaćini mogu uživati u tri bazena, vrtovima, terenu za baseball, dva teniska terena, 11 kuhinja, vinskom podrumu na dvije etaže i kamenoj pećini sa vodopadom, piše Daily Telegraph.

Imanje je nazvano Versaj zbog ulaza koji je dizajniran poput onoga u pravom Versaju u Francuskoj.