Bolje će raditi
19

Pomoću ova dva sastojka očistite kamenac na pegli

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Upotreba pegle na paru može dovesti do nakupljanja kamenca i drugih nečistoća, šta može oštetiti peglu i dovesti do slabijeg djelovanja pare.

Prije nego što započnete s postupkom čišćenja pegle na paru, provjerite sigurnost, odnosno temperaturu pegle i priključenost na struju. Ako je priključena, odspojite je. Nakon toga, očistite ploču vlažnom krpom kako biste uklonili nečistoće i ostatke kamenca.

Za uklanjanje kamenca, uzmite jednak omjer vode i octa te napravite otopinu. Lagano navlažite krpu u otopinu octa i protrljajte ploču pegle. Pazite da otopina ne dođe u kontakt s drugim dijelovima pegle osim ploče jer bi to moglo uzrokovati oštećenja.

Nakon čišćenja pegle spriječite ponovno prljanje tako što ćete koristiti destiliranu vodu umjesto obične vode. Destilirana voda ne sadrži kamenac koji može ostaviti tragove na ploči pegle. Također, nakon upotrebe pegle, uvijek ispraznite spremnik s vodom, kako biste izbjegli stvaranje plijesni.

Osim toga, redovno provjeravajte filter za vodu i mijenjajte ga prema uputama proizvođača. Ako ne mijenjate filter redovno, voda koja se koristi u pegli može biti nečista i prljavština će se nakupljati na ploči.