Korisni savjeti
3

Pet predmeta koje nikada ne biste trebali odlagati ispod sudopera

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dok prostor ispod sudopera često koristimo kao ostavu, predmete poput alata, malih kućanskih aparata, ali i spužve za pranje suđa ne bi trebali tu odlagati.

Kada se radi o raznim stvarima iz kuhinje koje ne znamo gdje ostaviti, vrlo često im mjesto pronađemo u prostoru ispod sudopera. Međutim, stručnjaci koji su govorili za portal Bestlifeonline.com upozoravaju da se ovaj prostor ne treba tretirati kao dodatno skladište.

Također, napominju da sljedećih pet stvari nikada ne bi trebali čuvati ispod sudopera:

Spužve za pranje suđa - dok ljudi najčešće koriste spomenuti prostor za skladištenje raznih sredstava za čišćenje - spužve bi trebali preskočiti. Lauren Doss, vlasnica Nashville Maids, kaže da su često vlažne i lako mogu postati leglo bakterija, plijesni i drugih klica. Najbolje ih je čuvati u suhom i dobro provjetrenom prostoru.

Osjetljivo posuđe - Stručnjak za čišćenje i osnivač Rhythm of the Home kazao je da bi ovaj prostor mogao biti opasan za osjetljivije predmete te da se mogu polomiti.

Zapaljivi predmeti - Kevin Wang, stručnjak za dizajn doma i suvlasnik Inyouthsa, upozorava da biste trebali još jednom razmisliti prije nego zapaljive stvari poput ulja stavite ispod sudopera.

"Ovi materijali nikada ne bi trebali biti pohranjeni ispod sudopera jer mogu izazvati požar zbog blizine vodovodnih cijevi. Može dovesti do ozbiljnih povreda i materijalne štete ako dođe do curenja ili izlivanja. Ako je moguće, ove predmete treba čuvati u posebnoj prostoriji ili prostoru dalje od kuhinje", pojasnio je.

Mali kućanski aparati - Ukoliko manje uređaje poput tostera ili blendera čuvate ispod sudopera to nije tako dobar odabir. Kerry Sherin, stručnjak za dom i zagovornik potrošača u Ownerlyju pojašnjava: "Uobičajeno, želite da držite sve elektronske uređaje, pa čak i one na baterije, podalje od područja u kojima postoji rizik od curenja vode ili prekomjerne vlage".

Alat - kako metalni alat ne bi hrđali ili korodirali, važno je da ih čuvate na suhom mjestu daleko od vlage. Ovo je posebno važno uzeti u obzir kada skladištite stvari u blizini sudopera jer je područje obično vlažno, čak i bez prisustva velikih curenja.