Košta 50.000 eura
23

Oglas za stan u Beogradu izazvao nevjericu: Nit' lavaboa, nit' sudopere, mikrovalna "u kupatilu"

N. O.
Foto: Nekretnine Obradović
Foto: Nekretnine Obradović
Posljednjih mjeseci s inflacijom cijene stanova su značajno "skočile", a dokaz za to je ponuda u oglasima agencija za nekretnine. Jedan takav oglas nedavno je šokirao korisnike društvenih mreža u Srbiji, a radi se o garsonjeri u Beogradu.

Naime, kako navodi oglas stan se nalazi na Miljakovcu, a radi se o garsonjeri od 24 metra kvadratna. Cijena - 50.000 eura. Možda ona ne bi bila čudna da se radi o naselju na periferiji grada, a upitno je i stanje samog prostora.

Fotografije koje su objavili na profilu agencije Nekretnine obradović prikazuju prostor ispunjen starim namještajem, a skučena kuhinja ima tek pokoju policu i mikrovalnu te se nekima činilo da je zapravo u kupatilu.

U opisu objave navodi se da se nalazi na trećem spratu zgrade bez lifta, a da "postoji mogućnost dobijanja spavaće sobe".

Oglas je privukao pažnju na društvenim mrežama, a komentari su bili brojni i prilično komični.

"Zašto ovako jeftino?", upitao je jedan korisnik Twittera, a uslijedili su reakcije poput: "Lavabo je ujedno i sudoper i kada", te "Ovo nije stan, ovo je vremenska kapsula".

Ipak istaknuo se sljedeći: "Ljudi prelijep stan, nema nit' lavaboa nit' sudopere, ali zato izgleda ima mikrotalasne u kupatilu. Nema ni lift, ali ima mogućnost odvajanja spavaće sobe u 24 kvadrata".