Kuća i ured
331

Novo tehnološko čudo Dubaija: Kuće ispod površine mora ostavljaju bez daha

Klix.ba
Nakon podvodnih teniskih terena, kompanija Kleindienst Group osmislila je i podvodne kuće koje predstavljaju napredak tehnologije i potpuno novi koncept života.

Prve kuće, njih 42, trebale bi biti izgrađene do kraja 2016. godine u Dubaiju. U njima se nalazi sve što je potrebno za normalan život - potpuno opremljena kuhinja, sprat u kojem se nalazi trpezarija i prostor za relaksaciju, spavaća soba s krevetom, mini barom, jacuzzijem, te terasa s za uživanje u pogledu.

Fotografije izgleda ovih plutajućih kuća ostavljaju bez daha. Prednji dio je napravljen sa staklenim portalima radi boljeg ugođaja i svjetlosti.

Ime projekta nadahnuto je morskim konjicem, jer se ispod kuća planira izgraditi umjetni koraljni grebeni oko kojih će biti moguće uzgajati ovu ugroženu životinjsku vrstu. Cijena kuće još uvijek nije poznata.

"Mjeseci istraživanja, dizajniranja i planiranja su uloženi u plutajuće morske konjice i uzbuđeni smo što ćemo ih službeno moći napraviti u Dubaiju. Uvjereni smo da će ovo biti novi trend luksuznog stila života širom svijeta zbog inovativnosti, savremenog dizajna i podvodnog života", rekao je izvršni direktor Kleindienst Groupa Josef Kleindienst.