{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novčane nagrade za najuređenije dvorište i balkon u sarajevskoj općini Novi Grad

25.5.2018. u 16:09
29
12
Novčane nagrade za najuređenije dvorište i balkon u sarajevskoj općini Novi Grad
29
Novčane nagrade za najuređenije dvorište i balkon u sarajevskoj općini Novi Grad
Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je Javni poziv za izbor hortikulturno najuređenijeg balkona, dvorišta i ulaza u stambenu zgradu, s ciljem očuvanja životne sredine, podsticaja hortikulturnog uređenja životnog prostora i stvaranja ambijenta ugodnog za življenje njenih stanovnika.
"Za najuređeniji ulaz u stambenu zgradu, dvorište i balkon Općina je osigurala novčane nagrade i to u kategoriji najljepšeg ulaza u stambenu zgradu, za prvo mjesto 500 KM, drugo 400 KM i treće 300 KM", saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Navode da će vlasnik najuređenijeg dvorišta biti nagrađen sa 400 KM, dok će druga nagrada iznositi 300 KM, a treća 200 KM.

"Za najljepši balkon prva nagrada iznosi 300 KM, druga 200 KM, a treća 100 KM", stoji u saopćenju.

U toku 2017. godine Općina Novi Grad Sarajevo je, kako je to saopćeno, u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu organizirala edukaciju o hortikulturnom uređenju balkona, dvorišta i ulaza u stambene zgrade u cilju podsticaja građano da hortikulturno uređuju zelene površine.

"Na javni poziv mogu se prijaviti građani koji imaju hortikulturno uređene balkone ili dvorišta i predstavnici etažnih vlasnika ulaza u stambenu zgradu. Prijavni obrasci mogu se preuzeti na web stranici i info pultu Općine, a dodatne informacije mogu se dobiti putem telefonskog broja 033 291-253 ili email [email protected]", saopćeno je iz Novog Grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: