Kuća i ured
37

New York: Zavirite u stan od 1.114 kvadrata sa pogledom na Central Park

Klix.ba
New York će postati grad domaćin najskuplje stambene zgrade na svijetu, a sadržavat će apartman vrijedan 104 miliona eura.

Zgrada će biti izgrađena u poznatoj ulici Park Avenue, a troetažni najskuplji stan imat će 1.114 metara kvadratnih, terasu od 116 metara kvadratnih i prelijep pogled da najpoznatiji park na svijetu - Central Park.

Troetažni stan tako će postati najskuplji stambeni prostor u New Yorku nadmašivši penthouse u zgradi Woolworth koji košta 88 miliona eura te apartman u Ritz-Carltonu koji vrijedi 94 miliona eura.

Stan će u prodaju biti pušten kada i sve ostale stambene jedinice, početkom 2015. godine, a zgrada će biti otvorena 2017. godine. Toranj od 54 sprata dizajnirali su arhitekti iz kompanije Robert A.M. Stern Architects.

Zgrada će sadržati sedam dvoetažnih stanova, a svaki od njih imat će 836 metara kvadratnih i koštat će po 53 miliona eura. Pored najluksuznijih apartmana, u zgradi će se nalaziti i 23 "obična stana". Koštat će po 12 miliona eura i prostirat će se na 427 metara kvadratnih.