Napravite kokice
0

Nekoliko ideja za kućno kino i filmske noći iz snova

Klix.ba
Foto: House Beautiful
Foto: House Beautiful
Jedina stvar koja je bolja od odlaska u kino je uživanje u udobnosti vašeg vlastitog kućnog kina. Ako ste spremni jedan dio svog doma pretvoriti u kino, donosimo vam nekoliko savjeta kako da ukrasite, obnovite i dizajnirate kućno kino.

Kada prođete kroz sve ove korake imat ćete prostor za gledanje filmova iz snova, a sve što ćete trebati uraditi jeste da se zavalite u udobnost svog kreveta, opustite se i uživate. I naravno, napravite kokice.

Oslobodite svoj podrum

Ukoliko imate podrum, on je savršeno mjesto za dizajn kućnog kina, jer je izoliran i taman. To će olakšati upravljanje zvukom i osvjetljenjem. Pokušajte zidove ofarbati što tamnijom bojom i ugraditi veliki flat screen. Zatim rasporedite stolice koje bi trebale biti što udobnije.

Foto: House Beautiful
Foto: House Beautiful

Pronađite alternativnu lokaciju

Ako nemate podrum ili dovoljno veliki prostor za kućno kino, postoji mnogo drugih načina da dobijete svoj kutak za gledanje filmova. Pretvorite rezervnu spavaću sobu ili garderober s uvjetom da minimizirate ulazak svjetlosti. Nije loša opcija ni da garažu koju ne koristite pretvorite u kućno kino.

Izolirajte prostor

Nakon što odaberete sobu koju želite koristiti za kućno kino, trebate napraviti spisak šta sve trebate renovirati. Jedan od savjeta je da izolirate zidove kako biste stvorili zvučnu barijeru.

Foto: House Beautiful
Foto: House Beautiful

Planirajte šta ćete sa žicama

Budući da će vam trebati kablovi za osvjetljenje, zvučnike i projektor, po sobi bi se moglo naći dosta kablova koji ponekad zaista znaju iritirati. Zbog toga ih pokušajte sakriti posebnim kutijma. Ili još bolje ispod tepiha.

Zvuk je bitan

Osim dizajna prostora morate paziti i na ozvučenje. Dakle, razmislite koliko vam je zvučnika potrebno, a neki dizajnerski trikovi također mogu utjecati na kvalitet zvuka. Naprimjer, tepih pomaže u zadržavanju buke i sprečava jeku. Dakle, nabavite plišani tepih, sofisticirane mramorne stolove, niske stolice i imat ćete savršeno kino.

Foto: House Beautiful
Foto: House Beautiful

Odaberite zaslon

Postoji mnogo opcija i stvari koje treba uzeti u obzir prilikom odabira zaslona. Najvažnije su dimenzije sobe. Ako soba nema veliki strop, manji, standardni, jednostavan popularni bijeli mat zaslon je sve ono što će vam biti potrebno za vaše kućno kino.