Kuća i ured
0

Na prodaju zgrada suda u Chelseaju u kojoj su bili zatvoreni okorjeli kriminalci 18. stoljeća

Klix.ba
Ova zgrada vrijedna 20,2 miliona eura u 18. stoljeću je bila sud i zatvor. Nalazi se u srcu Londona i sada predstavlja historijsku građevinu koja se prodaje.

Justice Walk, kako se zvala zgrada, bila je mjesto gdje su privođeni zatvorenici, od kojih su mnogi bili optuženi za zločine slične onima koje je počinio legendarni drumski razbojnik Dick Turpin.

Oni koji su proglašeni krivim bili bi odvedeni na zatvorske brodove, gdje su čekali da ih se preveze u jednu od kaznenih kolonija.

Legenda kaže kako su imali tajne podzemne prolaze koji su locirani ispod zgrade suda, a koji su korišteni za transport najopasnijih osuđenika u zatvorske brodove koji su se nalazili na Temzi. U njoj je održano stotine suđenja.

No, sada je sud/zatvor pretvoren u kuću i to luksuzno uređenu. Nekadašnji sudski zatvor transformisan je u porodičnu sobu, a tu su i kuhinja i pet spavaćih soba.

Svaka soba ima kupatilo, luksuzni pod, visoke ormare i puna ugrađena vrata. Ostao je dašak historije u njoj, ali sada je sve upakovano u savremeni luksuz i udobnost.