Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
narucen tekst da se stedi struja
Ma ne dam ja svoje grinjice male.
koliko sam upoznat bakterije od 60 stepeni bez icega ubiju se vec
Kratko.Nov ves 30 na 15 minuta posle nista ispod 40 a posteljinu peskire uvijek na 90 ide..a posebno imas uzeti sageotsn dodatno tecni u masinu sa deter il praskom..Jednostavno..A po gotov kad imas bebu djecu imas posebno lenor sensitiv za njih i sagrotan isto tako.Stvar je koliko je neko cist il nevodi racuna..!!!!
gdje ti je tu logika, kad doneses ves iz prodavnice peres na 60, to je probavalao 30 osoba prije tebe. a kasnije ne trebas preko 40, ti nosis, ne stoji u kanalizaciji. a posteljinha i peskiri su dovoljni na 60 jer ni jedna bakterija i virus ne mogu prezivjeti deterdzent i 60 stepeni ni 5 minuta.
30-40°? To je efektno za zatitu boje i niti mozda, ali koliko je efektno u borbi protiv grinja i bakterija? Ja ne idem ispod 60° ni kad je posteljina u boji, a bijela moze i na 90°. Sigurno zavisi i od kvalitete posteljine na koliko se stepeni moze prati, a da se ne unisti totalno.
nikako, 60 i 90 ubijaju bakterije i viruse i bez deterdzenta, 30,40 je moguce sa dobrim deterdzentom ali ako nije dobar samo ces ih razmazat xd
Gaće 90, prije toga 2 sata u vodu sa hlorom da sve pobije
Nedjelom
Tesko koja bakterija moze prezivjeti brckanje sat vremena u hladnoj vodi s deterdzentom tako da temp max 40 stepeni extra
ako je deterdzent dobar ne moze, ako nije dobar potrebno je minimalno 60.
Ma posteljina uvijek na 90, ubije volju za zivotom u njoj
i svako drugi treći dan mjenjanje, čuj 24 dana
90 stepeni i zbogom sve