Kuća i ured
54

Modrić kupio kuću u Madridu vrijednu 2,3 miliona eura

FENA
Najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić kupio je luksuznu kuću vrijednu 2,3 miliona eura u urbanom naselju La Moraleja u sjevernom dijelu Madrida, gdje žive mnogi nogometaši Reala, a i druge poznate osobe.

Modrić i njegova supruga Vanja Bosnić dosad su plaćali najam za kuću u tom naselju, a sada će biti vlasnici vile u kojoj je nekada živio bivši napadač francuske reprezentacije i Real Madrida Nicolas Anelka.

Prvi susjed bit će im Crnogorac Predrag Mijatović, također bivši napadač i sportski direktor Reala, koji je prije 17 godina postigao pogodak za pobjedu od 1-0 nad Juventusom u finalu Lige prvaka.

Modrić zbog povrede desnog koljena u srijedu nije igrao u uzvratnom dvoboju polufinala Lige prvaka u kojem je Juventus izborio remi 1-1 te stao na put "kraljevskom klubu" u pokušaju odbrane prošlogodišnjeg naslova. Hrvatski reprezentativac iskoristio je povredu zadobijenu prošlog mjeseca u prvenstvenoj utakmice protiv Malage kako bi trajno riješio stambeno pitanje u glavnom gradu Španije, gdje živi već dvije godine.

Ugovor s Real Madridom ima do 2018. pa je odlučio kupiti kuću od 700 metara kvadratnih i zemljištem od 3.000 metara kvadratnih. Cijena je oko 2,3 miliona eura, podatak je španske stranice za prodaju nekretnina Idealista.

Modrić i supruga su, sada u vlastitoj kući, ove sedmice obilježili petogodišnjicu braka, čime se igrač s brojem 19 pohvalio na svom Instagram profilu.

Kuća se nalazi u mirnoj ulici, u četvrti izoliranoj od "običnih" ljudi. Ondje žive i Modrićevi saigrači Javier Chicharito Hernandez, Marcelo, Benzema i Varane, a stanuju ili su stanovale i druge poznate osobe u Španiji, poput televizijske voditeljice Ane Obregon, nekadašnje partnerice Davora Šukera, nogometaša Davida Beckhama, pjevačice Isabel Pantoje i drugih.

Sredinom prošlog stoljeća na tom je zemljištu bilo imanje u vlasništvu jednog plemića, gdje je u lov odlazio španski diktator Franco. Plemić je kasnije prodao imanje kompaniji za trgovinu nekretninama koja je ondje napravila urbano naselje za bogate.