Kuća i ured
31

Melania Trump angažovala poznatu dizajnericu interijera za uređenje Bijele kuće

Klix.ba
Prva dama SAD-a Melania Trump još uvijek živi u New Yorku, ali sudeći po medijskim napisima, priprema se za selidbu u Bijelu kuću. Melania je angažovala dizajnericu interijera Tham Kannalikham koja ima zadatak da preuredi Bijelu kuću.

"Gospođa Trump jako cijeni historijske aspekte Bijele kuće, a s Thaminim tradicionalnim dizajnom i stručnošću, fokusirat će se na integraciju elegancije i udobnosti u kojoj će uživati predsjednik, prva dama i njihov sin Barron", kazala je Stephanie Winston Wolkoff, viša savjetnica Melanije Trump.

Kannalikham je već radila za poznate osobe iz cijelog svijeta, između ostalih i za Ralpha Laurena kojem je uredila dom u New Yorku, a najviše je preferira tradiconalni dizajn.

"Počašćena sam što sam dobila priliku da radim s prvom damom kako bismo Bijelu kuću pretvorili u pravi dom", navela je Kannalikham u saopćenju.

Nije poznato kako su Melania i dizajnerica stupile u kontakt, ali pretpostavlja se da je to bilo putem Thamine web stranice na kojoj nema nikakvih fotografija niti bilo kakvih informacija osim e-mail adrese.

Lincolnova spavaća soba, predsjednička blagovaonica, Trumanov balkon, Žuta ovalna soba i ured nalaze se na drugom spratu Bijele kuće i među prostorima su koje prve porodice uređuju prema svom ukusu.

Za porodicu Obama prostor je uredio dizajner Michael Smith.